Vilka är de största trenderna den här säsongen? Ibland kan det kännas som en djungel med nya trender som dyker upp och byts ut efter bara några månader! Jag har gått igenom några engelska modemagasin och sammanställt vilka de populäraste stilarna är. Även om man inte ser sig som en modelejoninna, som är först med det senaste, kan det vara roligt att anamma några av säsongens trender.

 

FUSKPÄLS

Fuskpälsen som trend har fullkomligt exploderat! Du ser dem i varje butik och på var och varannan människa på stan. Var inte främmande för päls i färg och helst teddymaterial, precis som en nallebjörn! Fuskpälsdetaljer på jumprar är också mycket populärt!

 

SAMMET & MANCHESTER

Två material som kommit tillbaka med all kraft! Extra snyggt är en kostym i sammet eller manchester med matchande jacka och byxor. Jackan på den översta bilden liknar denna (klick!) vi fått in från iN FRONT som är fantastisk snygg både till vardags (med en stickad jumper under) och till fest (med en blus under)!

 

RUTIGT

Gärna på allt! Säsongens trender är lite ”over the top” där man gärna ska matcha rutiga byxor med en rutig överdel. Effektfullt men inte alltid supersnyggt? Kapporna på den första bilden är dock tidlösa och klassiska och kan bäras upp utav alla.

 

DEN BOHEMISKA KLÄNNINGEN

En klänning i längre modell med bohemisk känsla är populärt. Den ska vara löst sittande och gärna mönstrad. Den kan varieras på många sätt, till vardags med en stickad polo och stövlar eller till fest med vackra smycken och klackskor.

 

FÄRG

Trots att de klassiska höstfärgerna som senap, vinrött och mörkgrönt att lika stora som varje säsong är detta års färger snäppet mer extrema. Bär klara färger och helst i kombination! Att ta sig ann denna trend med hull och hår är inget för den blygsamme men även jag, som vanligtvis bär mest neutrala färger, känner mig inspirerad att bära mer färg och prova på färgkombinationer jag inte testat innan! En sådan kan vara orange och vinrött som på denna (klick!) populära blus från Gerry Weber.

 

DUNJACKA

Härligt med något praktiskt som också är trendigt! Som på bilden ovan ser du att typen av dunjacka kan variera mycket: lång, kort, färggrann eller neural. Hitta den dunjacka du känner passar dig och din stil bäst. Är du modig testar du en i metallic!

 

 

CAPE

En cape, poncho och sjal i ”filtmodell” är skönt att snyggt. Jag gillar användbara trender som går att variera och detta är just en sådan! Du kan bära dem inomhus över en jumper eller utomhus över din vanliga jacka för extra värme.

 

DJURISKT

Oj, vad denna trend slagit igenom stort! Alla märken producerar plagg med djurmönster, kedjorna som lyxmärkena. Störst är leopardmönster (i olika färger) samt ormmönster. Ovan ser du hur en och samma klänning kan bäras på två vis, till fest med ett par klackskor eller till vardags med en stickad jumper. Vi har en mängd snygga plagg i leopardmönster, se bara här (klick!)Denna (klick!) blus i ormmönster från InWear är i ett mycket snyggt material och väldigt uppskattad.

 

REDO FÖR FEST

När du ska på fest får du gärna klä upp dig lite extra. Glitter, metallic och paljetter är rätt. Har du sett denna (klick!) nyinkomna glittertopp i guld från iN FRONT och denna (klick!) i grönt? Jag älskar dem!

 

KEDJOR & BOOTS

När det kommer till accessoarer är en halskedja, modell större, inne. Bär den till en blus eller över din stickade polo som på bilden. När det kommer till skor är cowboy-bootsen tillbaka. Vill du ha en mer diskret variant går det bra med en klassisk svart med ”cowboy-känsla” som spetsig tå och den utmärkande, slutande klacken. Boots med snörning är också stort med eleganta, nättare varianter eller grova boots som liknar vandringskängor.

 

Bilderna är alla fotade från tidningarna Grazia, Hello Fashion och Vogue. Har du några frågor eller funderingar är det bara att kommentera nedan!

 

Lovisa, Jacobssons.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *