I fredags var min syster Louise och jag på inköp hos Gerry Weber i Köpenhamn för att köpa kläder för sommaren 2019. Vi valde linnekläder, klänningar, toppar och tunikor samt shorts och capri. Jag tycker att kollektionen är bra och att Gerry Weber är skickliga på att hålla fast vid sin klassiska look, samtidigt som de hänger med i modebilden, med längre kjolar, omlottklänningar och mönstrade byxor. Det är skickligt att göra både och!

Ovan: Jag kommer till Gerry Webers showroom på mässhallen Bella Center (ganska nära Kastrup). Nedan: Jag söker efter plagg som du vill ha nästa sommar.

 

Utifrån allt vi såg hos Gerry Weber valde vi; snygga linneklänningar, både enfärgat och mönstrat samt linnebyxor. Långa mönstrade kjolar, med enfärgade linnen till samt snygga sommarklänningar med boleros till – och självklart klassiska shorts och capri. Här är lite bilder:

Det fanns två teman hos Gerry och det var afrikansk safari med plagg i brunt, orange och kaki samt amerikansk västkust med mönstrat i blått och vitt. Se nedan.

 

Gerry Webers unga märke Taifun visade en kollektion i brända toner med trendig look och en med blommigt i en mer klassisk look.

Samoon, Gerrys märke för storlek 40-50, visade ett härligt mönster som vi köpte både i topp, byxa och klänning.

Ovan; Agenten Anna och jag tittar på en ny kollektion, men den var inte tillräckligt spännande.

 

När vi är på inköp tittar vi på hundratals kläder och provar allt för att se till att du får det bästa av det bästa. Vi vill verkligen förvissa oss om att plaggen är sköna, att passformen är bra, att man ser snygg ut i plagget och att krage, ärmar, skärp m m sitter där det ska. Allt detta är svårt att avgöra när plagget hänger på en galge.

Fördelen med att vi inte är en kedja är just att vi kan handplocka plaggen och följa dina och andra kunders önskemål samt att vi köper inte köper in stora mängder av varor för att ha i kampanjer.

Nu ska jag bara skriva ihop ordern så börjar kläderna snart att produceras. Det tar cirka 6-8 månader efter att vi har lagt ordern till de kommer till butiken. Så plaggen ovan har leverans i april 2019.

Men nu ska vi först ha höst, vinter och så vår igen.

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *