Jag får ofta frågan; Vad händer hos er i höst? Som vanligt händer det massor! Vi får nya kunder med nya önskemål, köper in nya varumärken, tar bort varumärken och har varumärken som lägger ner samt försöker att få plats med alla kläder på vår lilla yta och packar fler och fler paket till våra webbkunder. Tur att jag har världens bästa medarbetare som hjälper mig!

 

Nya skyltdockor

Höstens stora nyhet för oss är att vi har NYA skyltdockor. Efter nästan fyrtio år fick pappas och mammas skyltdockor pensionera sig. Dockorna var fina, nästan lite kult, men jag måste ta butiken in i 2000-talet och då behöver jag ha modernare skyltfönster. Hälften av de gamla dockorna ligger nu på vinden och hälften har jag sålt. Jag sparar dockorna främst av nostalgiska skäl och tänker att någon gång i framtiden kanske jag kan ta fram dem igen!

 

Varumärken som kommer och går

Vi jobbar hårt för att hitta plagg som du passar i. De flesta av våra kunder vill verkligen hitta något nytt och snyggt när man kommer till oss – och det är vår uppgift att ta fram det och se till att det passar just dig.

Samtliga mina medarbetare är med (i olika konstellationer) vid inköpen, vilket gör att vi får en större bredd och variation i utbudet. Ju fler olika stilar, former och viljor som väljer desto mer träffsäkra och genomtänkta blir vi. Jag tycker själv att vi har fått ett mer spännande utbud efter att alla mina medarbetare är med.

Vi fortsätter som vanligt med våra klassiker; topparna från Micha, byxorna från Gardeur, mirakelbyxorna från Laurie och tunikorna från Masai. Och självklart fortsätter vi med plagg från Camilla Thulin, Gerry Weber, Cambio, Joseph Ribkoff, Stockholms Klänningsfabrik med flera.

 

Nya varumärken för hösten är italienska Otto d’Ame, holländska Zilch, svenska Simplicity NY och spanska Escorpion. Vi har valt dem för att de har en speciell stil som jag tror passar de flesta (inte alla) av våra kunder. Jag gillar kvaliteten, deras mönster och modellerna på plaggen – du får se vad du tycker.

Varumärken vi inte har köpt in mer av för hösten är Tulchan, Michéle, Basler, Andiata och Raffaello Rossi. Tulchan har stängt igen, medan Michele och Basler har fått nya ägare och kommer tillbaka nästa år (vi får dock se om vi tar in dem igen).

 

 

Nya och gamla medarbetare

Jag har anställt två nya medarbetare till butiken, men alla andra finns kvar (med lite reducerad arbetstid). Vår skräddare Monica jobbar nu alla dagar i veckan mellan klockan 9-12.

Eftersom försäljningen ökar både i butik och på nätet, köper vi in fler och fler plagg, och för att allt ska hänga snyggt och tydligt, flyttar vi om lite oftare.

 

 

Lagret

Vårt lager finns under butiken på Kungsgatan – både för butiken och webbutiken. Vi inventerar och fyller på varje vecka, så att vi alltid ska din storlek på lager. Det finns inget mer irriterande än när ens storlek är slut – och ingen vet när mer kommer. Vi gör vårt yttersta för att vi ska ha din storlek hemma och de flesta av våra varumärken levererar nytt inom 10 dagar.

Öppettider i veckan

Vi fortsätter att ha öppet alla dagar i veckan. Jag vill här passa på att be om ursäkt till dig som har kommit till oss en söndag i somras och mötts av Stängt. Mycket ledsen! Nästa sommar får jag fundera över att ha öppet fler söndagar.

I går var jag och fotade i butiken och på bilderna kan du se hur det ser ut i butiken just nu med höstens nyheter. Vi har även två ställningar kvar med 70 procent – så passa på och fynda.

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *