Missade du det populära blogginlägget från i vintras? Här kommer det igen! 

Vi har varit på modemässa i London och köpt in kläder inför i hösten. Detta är vad vi såg!

 

Viktigaste trenden för höst är ”vanliga kläder” men i ovanliga kombinationer. Det ”nya” för hösten är egentligen att sätta ihop plagg lite hur som helst. Stilen ger ger en vintage-känsla, men på ett roligt och lekfullt sätt. Se här vad jag menar:

Djurmönster är stort i höst (precis som vid många andra säsonger!) och framför allt leopard.

 

Blommigt och romantiskt. Blommiga mönster fortsätter även i höst. Denna gång mot en mörk botten som marint eller svart. Mönstret går fint ihop med den ”romantiska trenden” där spets, volanger och vackra klänningar är en vackert inslag i höstmörkret.

 

Material och modeller; tyll, lurex, mohair, manchester och fuskpäls kommer stort. Volanger, ditsydda pärlor, broderi och mycket mönster (nästan som teckningar) syns på var och vartannat plagg. Klänningen fortsätter att vara viktigare än kjolen och blusen viktigare än toppen.

 

Många av inköparna och besökarna på mässan var mer roligt klädda än välklädda. Det känns ganska engelskt, men vintage-trenden ser vi även hos de stora modehusen som Gucci och MiuMiu. Här är lite inköpare:

PS. Jag avslutar med en klänning åt min syster Louise, som är barnboks illustratör. Perfekt eller?

 

Jag önskar dig en fortsatt skön vecka! Vi har mycket fint att se fram emot i höst och vi lägger ut de nya höstplaggen i webbutiken så fort vi får in dem.

 

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *