Denna vecka är det dags för något många britter och amerikanare har väntat på. Kanske även vi svenskar? Nu på lördag gifter sig Prins Harry med sin amerikanska fästmö och skådespelerska Meghan Markle. Fotokälla här (länk)

 

På stan märker jag väldigt lite av bröllopet, kanske till stor del för att vigseln sker utanför centrala London och för att prins Harry är längre ner i tronföljden. Till skillnad från när Catherine Middleton och prins William gifte sig 2011 i Westminister Abbey, då butikerna var fyllda med souvenirer och gratulationer.

 

Prins Harry och Meghans vigsel tar plats i St George’s Chapel i Windsor Castle. Windsor Castle är Storbritanniens största slott och ett av landets mest välkända, beläget strax väster om London vid staden Windsor i grevskapet Berkshire. Människor från halva världen planerar resa till den lilla staden för att få ta del av parets speciella dag. Över 100 000 turister beräknas resa till Windsor i hopp om att få en glimt av Meghan och prins Harry.

 

Ett foto på enorma Windsor Castle.

Detta är ett foto på St George’s Chapel där vigseln kommer ske.

Ett foto inifrån St George’s Chapel.

Engelska vakter i klassiska uniformer.

 

Tidningar är fyllda av bilder på Meghans stil, uppväxt mm mm – ja vi kan nog allt om Meghan nu. Vilket stort intresse det är för henne, och hennes familj! Hela världen har fascinerats av deras historia och gläds åt deras lycka. I senaste numret av den engelska affärstidningen Economist finns det en artikel om hur Meghan hjälper till att modernisera det engelska kungahuset som du kan läsa här >>>

 

För alla i Sverige går bröllopet att följa på svt 1 med start klockan 12.00. Det ska bli mycket spännande att se hur brudklänningen ser ut och vem som har designat den – och klädseln på alla bröllopsgäster.

/ Lovisa Sekund i London

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *