Det finns ingen universell regel som säger att du inte kan bära jeansshorts när du når 30 och inte heller någon regel som säger att när du fyllt 40 ska dina armar vara täckta. ”För mycket” hud är inte alltid lägligt, men att undvika starka mönster bara för att du fått rynkor? Aldrig! Idén om att klä sig för sin ålder är föråldrad, och nedan kan du se kvinnorna som bevisar detta.

 

Nästa gång du undrar om du är ”för gammal” för något, tänk om. Om du älskar det och det får dig att må bra, välj då det. År 2018 finns det inte längre något som heter ”att klä sig för sin ålder”. Idag bär kvinnor som är tjugo, femtio och åttio lika dana plagg. Så våga bär de mönster, färger och modeller du trivs bäst i.

Alla bilder nedan kommer från whowhatwear.co.uk. Nedan hittar du länken.

 

Iris Apfel – nästan 100-åriga Iris är en stilförebild för kvinnor i alla åldrar världen över. 2015 skapades en dokumentär om henne – se den!

Diane Keaton. Diane har hittat sin egen, utmärkande stil. Kostym med t-shirt är hennes grej.

Catherine Deneuve. Med stilikon-status Catherine åldras graciöst utan att förlora sin stil, en stil som har gjort kvinnor världen över önska att de ägde hennes garderob, Hennes 71 år låter henne inte hindras att bära en kostym i spets.

Lauren Hutton. Utmärkande för Laurens stil är att hon är så bekväm i sin kropp. Hon bär det hon känner för, en figurnära klänning eller ett par sneakers.

Bianca Jagger. Beundrad för sin stil under Studio 54-tiden, och åren har inte gjort någonting för att dämpa den tidigare modellen Biancas passion för mode. Hon älskar fortfarande samma androgyna kostym som när hon gifte sig med Mick för många år sedan.

Carine Roitfeld. Den franska moderedaktören Carine älskar djurprint, mörka pennkjolar, en vit skorta och höga klackar. Det är ingen som säger till denna 62-åriga mormor vad hon bör och inte bör bära!

Helen Mirren. Helen adderar alltid en rolig twist till sina annars klassiska outfts, en rosa hårslinga ett par höga färgglada klackar eller en turban. En påminnelse till omvärlden om att ålder verkligen bara är en siffra.

Natalie Massenet. Tidigare ordförande och grundaren till den stora modesiten Net-a-Porter älskar att ta sig an nya trender. Hon beskrivs som något av en kameleont som anpassar sin look efter tillfälle.

Vivienne Westwood. Fotot får tala för sig själv. Vivienne har alltid gått sin egen väg.

Lucinda Chambers. En kvinna som älskar att experimentera med sin stil men som aldrig förlorar sin identitet.

Lisa Rodin. Ålder har aldrig fått påverka hur New York-bon Lisa klär sig. Den före detta stylisten med ett eget skönhetsmärke håller sig till ett fåtal modeller och bär gärna jeans.

 

Här >>> hittar du alla bilder samt mer läsning på whowhatwear.co.uk.

2 reaktioner till “Dessa kvinnor visar att klä sig för sin ålder är totalt nonsens

  1. Roligt att se dessa kvinnor med häftiga kläder. Men, jag får klart för mig att de är inte bara djärva, de är också rika! De flesta av oss är inte så välförsedda med pengar som de är. Förhoppningsvis kan vi kvinnor inspireras att inte vara så försiktiga med färger och mönster bara för att vi blir äldre. Så i det stora hela håller jag med! Vem vägleder oss?

    1. Stort tack för din intressanta kommentar Ewa! Med all säkerhet har dessa kvinnor en del pangar. Men för att våga uttrycka sin stil, att kanske bryta mot det som är normen, för att bära det man själv älskar behövs inga stora summor. Vi har fantastiska medarbetare på Jacobssons och en Personal Shopper som alla gärna hjälper till med tips och råd till alla som önskar fräscha upp looken inför vårens intågande 🙂 Önskar dig en fortsatt underbar dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *