Idag kommer en rapport från London om vårens trender och mode. Jag inledde min dag med en promenad till Selfridges (varuhus) här i London. Solen sken och jag hoppas våren är här för att stanna! Vädret och temperaturen växlar något otroligt mellan olika dagar, men idag var det fint väder ”peppar peppar”. Här är bilder från min promenad dit.

 

Blommor har börjat att slå ut både på marken och på träden. Väldigt vackert!

Visst är det fantastiska bilder? Som om inte blommorna på träden skulle vara tillräckligt vackert, så är dessa (låtsas-)blommor, som butikerna dekorerat sina skyltfönster och entréer med, riktiga humörhöjare! Samtliga butiker ligger på samma gata, inom en radie av max femtio meter. Roligt och härligt tycker fler än jag – och det är många som vill fota sig framför blommorna.

Till slut kom jag fram till Selfridges på Oxford Street och jag gick in för att se vad de hade att erbjuda i form av vår- och sommarmode. Trenderna är tydliga:

  • Pastell. Jag skulle vilja kalla detta för trenden nummer 1, där ljusrosa är mest populärt men även ljusblått, ljuslila och ljusgrönt. Vilken pastellchock!
  • Paljetter. Ett material som tidigare, oftast, begränsats till festtillfällen, men som nu får komma ut i dagsljus. Roligt och glatt! Tänk på att klä ned paljettplagget med basplagg för att hitta en balans, så det inte känns allt för galet.
  • Färg- och mönstermix. Här får man inte vara blyg. Mixa färger och mönster som du aldrig tidigare gjort. Klargrönt tillsammans med kungsblått och gult – är trendigt enligt modehuset Gucci exempelvis. En rutig kavaj tillsammans med en blommig blus är inte heller fel.
  • Rutigt och randigt. En lite striktare och mer ”ordentlig” trend, som är enkel att anamma. Den rutiga kavajen är väldigt populär i vår, likaså en randig skjorta eller topp.

Låt dig inspireras av några foton jag tog. Här kan du se vilka färger och mönster som gäller i vår och sommar. Men kom ihåg att inte tappa bort dig själv i alla trender. Behåll din grundstil och ta till dig de trender som lockar mest.

Mycket snäckor, sjöhästar, och annat ”från havet”. Väldigt somrigt som får mig att längta till sommarsemester i något varmt land.

Kvinnligt och romantiskt! Rosa och rött i en kombination är mycket populärt.

Luftiga skjortor och blusar i siden. Nu vill jag verkligen på semester..!

Paljetter på dagtid! Visst är det glatt? Kan kännas svårt att anamma, men tänk på att det bara kan vara en liten detalj.

Ser ni hur romantiskt modet är i vår och sommar? Väldigt kvinnligt och inte alls ”skandinaviskt avskalat”.

Ränder, ränder! Något som vi alla här hemma. En tacksam trend tycker jag, där man inte måste anstränga sig allt för mycket.

Färgchock och mönstermix! Visst blir man glad av det? Jag vet dock inte om jag vågar vara så här modig som skyltdockorna på Gucci.

Mindre väskor är hett, gärna i ett bast-material.

Du kan gärna anamma en ny trend genom ett smycke. Jag har precis köpt liknande örhängen med hängande pärlor i ljusrosa, en färg jag sällan annars bär men var fint som en detalj!

Jag hoppas du tyckte detta var roligt att läsa. Kommentera gärna om det är något speciellt du undrar eller vill se mer av från London. Så kollar jag upp det åt dig. Vet du inte vem jag är hittar du min beskrivning högst upp i bloggen till höger.

Lovisa Sekund

4 reaktioner till “Så här ska du klä dig i vår enligt modehusen i London

    1. Tack så mycket! London är verkligen en vacker stad med mycket kul som händer 🙂 Önskar dig en härlig helg Lotta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *