Planerar du ett besök till Stockholm under sportlovet eller bor du kanske redan här? Jag vill tipsa dig om några av mina favoriter i staden just nu, utställningar, caféer, restauranger och hotell. Glöm inte att kika in i vår mysiga butik som ligger i centrala Stockholm med närhet till både Drottninggatan, Hötorget och Centralstationen. För att se ALLA våra härliga vårnyheter är ett besök i vår butik i ett måste! Vi har mycket fint vi vill visa dig och många trevliga grannar som vi rekommenderar att du besöker.

Utställning

Två utställningar värda ett besök är Couturens hemligheter på Sven-Harrys Konstmuseum eller vårsalongen på Liljevalchs.

Couturens hemligheter på Sven-Harrys

Foto från vårsalongen på Liljevalch

Hotell

Är du på besök i Stockholm vill jag tipsa om det relativt nyöppnade hotellet Scandic no. 53 som fått mycket goda omdömen och faktiskt ligger i samma hus som vi! Till deras lounge går vi ofta för att ha möten och de serverar en mycket god lunchbuffé. Hotellet ligger centralt och är lätt att ta sig till och från.

Scandic no. 53

Restaurang

Här om veckan besökte jag restaurangen Tak med mat som var fantastiskt god. Maten var en mix av skandinaviskt och japanskt, helt i min smak! I samma lokal finns ytterligare två restauranger samt en bar med härliga drinkar. Dessutom är utsikten fantastisk. Absolut värt ett besök! En annan restaurangfavorit är Smak med dess nytänkande koncept att inga menyer finns, du kryssar i stället i vilka smaker du för kvällen är sugen på. Roligt!

Foto på fantastiska Tak på sommaren. De har en stor inglasad del så att man kan få ta del av denna beundransvärde utsikt även i detta kyligare väder.

Vacker miljö hos Smak. En perfekt restaurang om du kanske ska fira något och vill uppleva något nytt och spännande.

Café

När energin tryter kan det vara skönt att slå sig ned på ett café. Jag kan inte annat än rekommendera vår granne Vete-katten varmast! Ett anrikt café som funnit ända sedan 1928 (häftigt!) med otroligt smarriga kakor, bullar och tårtor. Efter ett stop i hos oss passar det fint att kika in på Vete-katten som ligger endast några meter ifrån. Ett annat café jag tycker är mycket om som också ligger centralt är Snickarbacken 7 som dessutom har en liten butik och konstutställning.

Vete-katten är ganska stort med flera olika ”avdelningar”, på fotot ser du en av diskarna. På sommaren har de en mysig bakgård man kan slå sig ned på för en välförtjänt paus i shoppingrundan.

En bild från entrén på Snickarbacken. Längre in finns fler rum samt butik.

Välkommen till Stockholm och oss under sportlovet!

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *