Förra helgen, på mässan i London, mötte jag Onjenus grundare och ägare Mena Ryan. Mena startade märket för åtta år sedan, efter att ha jobbat som inköpare av mode i London kände hon att det saknades roliga, spännande och annorlunda kläder, främst klänningar, på marknaden. Klänningar som passade alla olika kvinnor och för olika tillfällen.

 

Mena ritar själv alla mönster som sedan trycks på tyget i Asien och därefter sys klänningarna i norra Frankrike. Att få fram så fina mönster, kombinerat med matchande färger är supersvårt! Mena är högst ovanlig – hon både designar, äger och säljer plaggen på mässan. Det har jag inte stött på tidigare, så det var ett mycket kul och oväntat möte. Många gånger är en designer en tillbakadragen person, med Mena var sprudlande, engagerande och proffsig. Kul att möta en så duktig kvinna.

 

Kollektionen för våren har sina rötter i Spanien och Mexiko. Vilket man verkligen ser på de detaljrika mönstren och sprakande färgerna. Mena har också tagit fram nya modeller för våren och börjat göra kläder i ren bomull. Det är alltid spännande att följa ett märkes utveckling eftersom det händer alltid oväntade saker.

Hos Jacobssons har vi haft märket under två säsonger och jag upplever att klänningarna är unika, personliga samt mycket bekväma. De har redan på korttid blivit en kundfavorit.

Här är bilder från Onjenus monter i London. Klänningarna kommer till butiken runt den 1 april.

Färgstarkt är ordet! Vilken fantastisk vår vi kommer att bjuda på i butiken.

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *