Nu är jag hemkommen från London efter intensiva och roliga dagar. Att spana in mode- och livsstils-trender är både intressant och spännande. Vad är det som händer och varför? Vad gäller höstens mode är den stora trenden färg och mönster. Vad gäller livsstil är det att miljötänket och kvalitetstänket som växer sig allt starkare. Fler och fler köper hellre färre saker och lite dyrare under devisen ”Buy less, buy better”.

Det är ganska vanliga kläder som visas, men det är hur man kombinerar dem som vi häpnar över. Det nya är egentligen att sätta ihop vad som helst. Stilen ger ger en vintage-känsla, men på ett mycket roligt och lekfullt sätt. Se här vad jag menar:

Material och modeller som är stora nästa höst är; tyll, lurex, mohair, manchester, fuskpäls, volanger, ditsydda pärlor, broderi och mycket mönster, nästan som teckningar. Sen fortsätter klänningen att vara viktigare än kjolen och blusen viktigare än toppen.

Många av inköparna och besökarna på mässan var mer roligt klädda än välklädda. Det känns ganska engelskt, men vintage-trenden ser vi även hos de stora modehusen som Gucci och MuiMui. Här är lite inköpare:

Nedan har jag fotat bilder på de stora varumärkenas vårkollektioner på Harrods. De har lite samma lekfulla sätt att sätta ihop plaggen – men med mycket lyxigare och dyrare känsla. Nedan ser du Gucci, Dior, Dolce Gabbana mfl. Spana in klädmixen!!?? Inte så man föreställer sig Dior i alla fall!

Jag återkommer med mer rapporter från Stockholmsmässan och vårmodet i London så fort jag hinner. Tack och hej då från Olympia i London.

Charlotte Jacobsson Sekund

PS. Jag avslutar med en klänning åt min syster Louise, som är barnboks illustratör. Perfekt eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *