Nu är det hektiska dagar för oss som jobbar i eller äger en butik. Denna månad ska alla kläder handlas in för nästa höst. Vi tittar, funderar, räknar och läser på om trender – allt för att fundera ut vad du vill ha på dig om sex månader. Inte helt lätt alla gånger :-).

I måndags var vi hos svenska märket Jascha Stockholm och igår hos Gerry Weber. Höstens trendfärger blir allt mer tydliga för varje kollektion vi ser. Det blir mycket senap, orange, grönt, petrol, röd/brunt, mörkrosa,  rött, vinrött, marint och svart. Mönstren är 70-tal; allt från rutigt och stormönstrat till djurprint och blommigt. Materialen är fuskpäls, lurex och sammet. Det är lite känsla av ”hippie”. Men modellerna är mer 80-tal med stora jumprar, blusar med långa ärmar, längre kjolar och byxor med veck.

Här är en samling av bilder för att ge dig en känsla för nästa höst.

I morgon åker vi till Stockholmsmässan i Nacka och på lördag flyger vi till modemässan i London. Jag hoppas att vi hittar superfina kläder till dig.

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *