Varje dag möter vi mängder med kvinnor i vår butik i Stockholm; kvinnor i olika åldrar, olika bakgrunder, olika storlekar, olika intressen mm. Vårt arbete går ut på att göra våra kunder vackrare varje dag – och att få alla att må bra. Därför kändes det helt rätt när vår kund Susanne Nyberg Sander kontaktade mig för att höra om vi var intresserade av ett samarbete med Livstycket. Jag åkte dit och besökte Livstycket i Tensta och vi bestämde att vi skulle haen ”julmarknad i butiken för Livstyckets produkter”. Här är några bilder från besöket.

Söndagen den 10 december till onsdagen den 13 december klockan 11.30-14.30 kommer Susanne Nyberg Sander från Livstycket att finnas i butiken på Kungsgatan med ett urval av produkter från Livstycket. Kom gärna och titta eftersom det är perfekta klappar till jul.

Livstycket är ett modernt kunskaps- och designcenter i Tensta där kvinnor från hela världen deltar och syftet är att integrera kvinnorna i det svenska samhället. Livstycket vill ge kvinnor som invandrat till Sverige en chans att lära sig det svenska språket och kulturen samtidigt som de stärker sin självkänsla.

Arbetssättet är konstnärlig verksamhet som att sy, brodera och trycka på textilier, kombineras med teoretisk undervisning i svenska, samhällskunskap och data. På så vis får orden en funktion, en verklighet och ett sammanhang. Orden ”sax, tråd och tack ” är just bara ord tills de får en verklig innebörd.

Mönstren som skapas föds ur Livstyckets olika projekt. Deltagarna tecknar vad de ser, känner och upplever och sedan förvandlar Livstyckets professionella formgivare teckningarna till ett mönster. Anledningen till varför Livstycket valt att arbeta med mönster och textiltryck kan du läsa mer om på Livstyckets hemsida.

Jag har länge letat efter ett projekt för oss att engagera oss i och detta kändes helt rätt med både kvinnor och textilier på samma gång. Dessutom är produkterna fantastiskt snygga och deras kuddar finns även på Svenskt Tenn. Vi har till julen köpt in snygga servetter, handdukar och brickor som vi ger bort till dig som handlar för minst 3 000 kronor i butiken.

Vill du läsa mer om Livstycket eller handla i deras webbutik, gå till Livstyckets hemsida >>>.

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *