Färg, färg och lite mer färg – så summerar jag utbudet av årets höst- och vintermode i London. Det är inga diskreta färger som gäller, utan det är starka signalfärger såsom rött, blått och glittrande silver som är viktigast i vinter. Förutom en sprakande färgskala är det ett herrigt skrädderi som sätter stilen och silhuetten. Tänk mönstrade kostymer och kavajer i glencheck och smårutigt. Blommönster och pasteller såsom ljusblått och lavendellila håller sig kvar från sommaren och tar plats i höst- och vintermodet.

Låt dig inspireras av modet på varuhuset Harrods, London!

Rött är rätt – Höstens och vinterns hetaste färg stavas rött. Du kan med gott samvete köpa dig en vackert djupröd juljumper nu och börja använda den bums!

 

Pälsdetaljer – Pälskragar, päls på ärmslut och på fickorna finns på ytterplagg hos många av de stora märkena.

Schackmatt – Den rutiga trenden smygstartade redan i somras, men det är först nu under hösten som många anammat mönstret på allvar. Snyggt på kostymer och byxor!

 

Flower power – Det blommiga mönstret är inte längre exklusivt för våren och sommaren. Behåll den blommiga sommartoppen på även i vinter och sätt en varm kofta över.

 

Silvermetallic – I höst är silver den hetaste metallen och en futuristisk inspiration är tydlig. Allra mest stilsäker blir den som bär silverglitter.

 

Jacka med ulldetaljer – Är du sugen på en ny jacka? Härligt med en trend som håller dig både varm och moderiktig. Perfekt i vinter!

Den stickade jumpern – En perfekt investering i höst och vinter är en stickad jumper, gärna med det lilla extra som puffärmar, mönster, polokrage eller i en knallig färgskala och i modell ”större”.

 

Dunjackan – Dunjackan har setts på catwalken i flera säsonger nu och denna säsong utgör inget undantag. Våga satsa på en dunjacka med en twist säger de stora modehusen!

 

Lila – Aldrig har jag sett så många vackra lila toner i höstmodet som nu. Vackert pudrig lavendellila är extra hett. Lila är en färg som tidigare varit begränsad till sommarplaggen. 

Ljusrosa – Ytterligare en klassisk ”sommarfärg” som även fungerar fint så här års. En ljusrosa kappa sticker verkligen ut bland de annars klassisk svarta. Kul!

 

Ljusblått – Vackert ljusblått är också en färg som håller i sig. Allt från svalt isblått till turkost.

 

En av de hetaste trenderna denna säsong som jag missade att fota är manchester. Ett klassiskt tyg som gjort comeback på både herr- och damsidan. Manchester ses på byxor, kjolar och kavajer. Rostrött, mörkblått och beiga toner är utmärkta färgval!

Jag röstar alltid för att man ska finna den stil man själv passar och trivs i, hellre än att ta till sig alla nya trender. Men det är alltid lika roligt att låta sig inspireras och ta till sig utvalda delar! Plaggen på bilderna är inte plagg som finns i butiken, men vi hjälper dig gärna att finna något liknande. Våra säljare har lång erfarenhet och hjälper gärna till med styling och shoppingråd.

Lovisa Sekund, London.  

Lovisa är 25 år, har läst kommunikation på University College i London och bor och arbetar nu i centrala London. Lovisa är sjätte generationen Jacobssons, älskar mode och ansvarar för Jacobssons kommunikation på sociala medier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *