En perfekt helg för mig börjar med frukost och tidningsläsning i timmar. Underbart! I gårdagens Financial Times läste jag om den 75-åriga exmodellen Benedetta Barzini som gick ner för catwalken på Simone Rochas modevisning. I tidningen skriver de ”att det var en uppskattad förändring från alla ”babyansikte”-modeller som vanligtvis syns på catwalken”.

Vad som började som något onormalt med en äldre modell, fortsatte mot något mycket mer radikalt. Kalla det för ”agequake”. En triumf för erfarenhet över oskuldsfullheten. När modeshowerna fortsatta under London Fashion Week fortsatte modeller i både 40-, 40- och 50-års åldern att medverka.

Hos Dries van Noten hade man valt modeller som hade gått för honom tidigare och som hade varit med på hans första visning 1995. Alla som har varit med ett tag och följt dessa stora fotomodell-namn genom åren blev mycket glada att igen se Cecilia Chancellor (50 år), Kirsten Owen (46) och Nadja Auermann (45) ner för catwalken. Det gav moderedaktörerna samma lycka, som när en musikkritiker får se sin gamla favorit rockstjärna uppträda igen, speciellt som modellerna verkligen var ”världsklass”.

På det hela var det en mycket större variation på modellerna i år, men inte bara ålder utan det var också en större spridning på etnicitet, bakgrund, storlek och religion. Modellen Halima Aden (19 år) uppträdde på tre modevisningar med sin slöja på.

Verkligen dags för förändring! avslutar Financial Times.

Kommentar:

Jag tycker att det är underbart att alla åldrar och olikheter får plats. Det känns som ett mer inkluderande samhälle. Hos Jacobsssons börjar vi också få en mycket större spridning i åldrar, bakgrunder och storlekar hos våra kunder. Helt magiskt handlar kunder mellan 35 och 95 år plagg bredvid varandra hos oss. Och alla tycker att det är helt ok! I love it! Vi har även inför hösten tagit in mer plagg i storlek både 34 och 48, eftersom även vi märker av större spridning i storlekar på kunderna.

Financial Times har en underbar Weekend-bilaga som heter Life and Arts. Varje lördag har de mycket intressanta och välskrivna modereportage. Köp den gärna på lördagar. Kan rekommenderas! 

Välkommen till Jacobssons – den lilla butiken där alla är välkomna!

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *