I fredags kväll var mina medarbetare och jag på sommarmiddag på Fotografiska museet i Stockholm. Supergott, mycket trevligt och med en underbar utsikt mot Skeppsholmen. Stort tack till dig och andra kunder som gör det möjligt för mig att kunna bjuda mina fantastiska medarbetare på middag. Det är de värda.

Mina medarbetare har arbetat hårt hela vintern och våren, med att serva och sälja, packa upp varor, städa och fylla på i butiken, få in alla varor i webbutiken, packa paket, ta hand om returer med mera, med mera. Det är mycket jobb att driva butik och utan mina medarbetare skulle jag aldrig orka. Så stort tack till dig för att du handlar och gillar plaggen vi köper in.

.

Vi hade en fantastisk utsikt över Stockholms ström och Skeppsholmen, med fönster från golv till tak.

.

.

Vi är sjutton kvinnor i åldrarna 30-87 år som arbetar hos Jacobssons. Elva är fastanställda och sex är ”extra-säljare” som hoppar in under högsäsong, sjukdom och semester. Jag är så tacksam över det fantastiska team jag har fått ihop, av mycket kompetenta, erfarna, vänliga och skickliga kvinnor.

.

Alla medarbetare hos Jacobssons. Den enda som saknades var min dotter Lovisa, som sköter webbutiken, saknades (hon kommer först hem i sommar).

.

Vem är vem och vem gör vad?

Mamma Ulla, skyltar om varje tisdag, och Kerstin Lindell, en av våra nya extra-säljare. Kerstin har mycket, mycket lång erfarenhet av att sälja kläder.

.

Karin Drugge, butikschef som ser till att schemaläggning och allt flyter i butiken, jag och Yvonne Falk, skicklig säljare, som är fantastisk med att hitta rätt plagg till rätt kund.

.

Lena Idermark, har varit butikschef, men arbetar nu som en fantastisk säljare i butiken, Margareta Edhe, elegant, rolig och duktig extra-säljare, samt Lena Baude, butikens mest empatiska säljare och mycket rutinerad.

.

Margaretha Duffy, mycket duktig extra-säljare som alltid ställer upp, och Ann Hjertstedt, ny och duktig extra-säljare.

.

Cecilia Fällström, ansvarig för alla leveranser, etiketter och att få in alla plagg in i webbutiken, och Birgitta Levedal, som är Jacobssons röst i telefonen, och som sköter allt på kontoret.

.

Britt-Marie Panagiotopoulus, började redan på pappas tid i butiken och jobbar nu som extra-säljare, och Solveig Ingelfors, också rutinerad extra-säljare.

.

Desirée Kindroth, suverän dekoratör och skyltare, och min syster Louise, packar paket och fotar plaggen till webbutiken.

.

Nu är kalaset slut och en del går hem, medan andra fortsätter till utställningen.

.

Mycket bra utställning med fantastiska foton.

.

.

.

Mamma Ulla, jag och Louise (som fotar) går hem genom Stockholm på fredagkvällen. Vilken underbar sommarkväll vi fick!

.

Nu är vi tillbaka igen till verkligheten igen!

Charlotte

2 reaktioner till “Sommarmiddag på Fotografiska. Se vem som är vem hos oss!

 1. Så otroligt trevlig er sommarmiddag ser ut.
  Vilken fin idé att presentera den trevliga personalen.
  Jag känner litet speciella band till er eftersom
  ni köpte mammas butik på Götgatan 85A och
  som var en del av min barndom, ungdom och långt in i vuxenlivet. Jag brukade hjälpa till vid realisationerna.
  Bra tips också om middag på Fotografiska.
  Jag firade en stor födelsedag första veckan i december, men har sparat firandet till nu i
  sommar. Hade tänkt mig en båtfärd (hyra båt)
  samt svenska kräftor i slutet av augusti. Jag ska åka och titta på fotografiska, det kanske kan vara ett alternativ, ser så vackert och trevligt ut.
  (Första veckan i december serverar restauranterna bara julmat och det hade jag ingen som helst lust att bjuda på.)
  Ni är så duktiga. Det är kul att följa er och
  då och då handla.
  (PS mamma hade länge två butiker 85A och
  27 i backen, som vi kallade 27:an. När hon var i 30-40 årsåldern hade hon även en textilfabrik.Min mamma, Mai Gejler var en mkt handlingskraftig och duktig kvinna, alltid före sin tid när det gällde nyheter på alla
  områden. Hon var min förebild som yrkes-
  kvinna och det var självklart för mig att jag skulle utbilda mig (jurist) och bli yrkesverksam, vilket inte var helt självklart i början av 1960-talet.
  Allt gott i framtiden önskar jag Dig Charlotte,
  din mamma, din syster och all den duktiga
  personalen.
  Många vänliga hälsningar, vi ses!
  Lenah (Ljungström)

  1. Hej Lenah

   Stort tack för din fina kommentar och kul att du ska besöka Fotografiska. Vi var supernöjda med servicen och maten.

   Jag ska hälsa till mamma från dig.

   Tack igen, Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *