Den här veckan arrangeras Chelsea Flower Show i London. Det är en av världens mest kända trädgårdsutställningar i stadsdelen Chelsea, i centrala London. Utställningen har ordnats sedan 1912 och är årligen återkommande. Min dotter Lovisa, som bor i London igen, har skickat över bilder för att vi ska kunna se ett smyckat och blommande London.

.

Det är imponerande och inspirerande att se vad man kan göra med blommor. Jag önskar att vi kunde göra lika fint utanför Jacobssons. Jag älskar deras kreativitet.

.

Luta dig tillbaka och njut!

.

Se vilket jobb man har lagt ner för att få till en iögonfallande entré. Butikerna som gör något riktigt häftigt blir fotade och delade i sociala medier – och butikerna får rejält med marknadsföring.

.

Drottning Elizabeths älskade corgie-hundar utanför Jo Malone-butiken.

.

.

Ska man posta ett brev ska man passa på nu, när brevlådan är så här vacker 🙂

.

.

.

.

Romantiskt med rosor utanför smyckesmärket Cartier.

.

.

Ser du att det är ett kungligt tema på många av arrangemangen?

I sommar firar man att drottning Elizabeth suttit sjuttio år på tronen. Fantastiskt! Den 2 juni har alla i Storbritannien fått en extra ledig dag, för att alla ska kunna fira sin drottning.

.

Se vilket arbete de lägger ner på sina blommor! Det krävs erfarenhet och skicklighet för att få allt att se perfekt ut just de här dagarna.

Lovisa lyssnade på en intervju med en trädgårdsdesigner, som ställer ut på Chelsea Flower Show. Han berättade, att han redan i oktober 2021 fått definitivt besked om att han skulle få delta, men han hade börjat förberedelserna redan sex månader tidigare!

.

Nästa år ska jag försöka komma iväg och se utställningen, men den ligger alltid i min högsäsong och därför har jag svårt att vara borta. Men man vet aldrig…

Charlotte

PS. En liten titt på kläderna är ett måste – för vad hade kungligheterna på sig under Chelsea Flower Show? I år har de satsat på nästa års stora modefärg ”rosa”. Blommigt är också ett givet val.

.

.

4 reaktioner till “Blommande London. Nu är det dags för Chelsea Flower Show!

  1. Hej Lovisa! Vilka fantastiska bilder du tagit. Helt otroligt! Man längtar verkligen till London! Kram❤️❤️😪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *