Det känns inspirerande och roligt att titta bilder av vårens trender – mode i härliga färger och modeller. Spännande är att också fundera på vad jag ska välja för något nytt. Det finns så mycket fint och roligt att välja mellan och det är alltid kul att hänga på en ny trend, som man gillar och passar i.

Det finns egentligen inga måsten längre, utan man kan klä sig precis som man vill. Det är så skönt! Jag upplever att vi säljer mycket mer urringat, ärmlöst och genomskinligt än vi gjorde för några år sedan. Kul att fler vågar!

.

Vad är det nu som gäller för våren?

Den största trenden, som jag ser det, är plagg i de starka 80-tals färgerna klargrönt, cerise, kanariegult och orange. Skälet är att vi vill känna oss mer positiva och äventyrliga nu och vill ”må bra” med massor av färg. Bottega Venetas nya Kermit-gröna väska har blivit megapopulär, för att ta ett exempel. Grönt har blivit den absolut mest populära färgen och försäljningen av plagg i grönt har ökat med hela 30 procent i USA och Storbritannien, följt av orange, cerise och gult.

.

.

Väskan som har blivit en succé.

.

En motsatt trend är den ultralyxiga färgen gräddvitt samt lågmälda basplagg i underbara kvaliteter i färger som ljusgult och dovgrönt. Trenden är att vi nu väljer kvalitet och mer tidlösa plagg, som kan användas i flera år. Exempelvis har försäljningen av vita skjortor ökat med 40 procent i USA och England.

.

Kläderna blir mer och mer rymliga för varje år. Det märker vi även av i butiken, där fler och fler plagg är ”oversize”.

.

.

Skoluniformen och sportkläderna är tillbaka. Det är klassiska och säkra plagg som alltid fungerar. Det känns väldigt preppy, men med en lite coolare touch den här gången.

.

Loggan är tillbaka, speciellt på väskor.

.

Den stora kavajen är en megatrend och syns på allt fler superstjärnor och modeller.

.

.

Det finns massor av flera trender att välja bland, men några av de mer udda är:

Bikini på stan:

.

Fransar och fjädrar

.

”Power-puffballs”

.

Jag hoppas att du har fått lite tips på hur du ska klä dig i vår.

Dags att tänka nytt och djärvt! Charlotte

.

2 reaktioner till “Trender för våren 2022. Mode i starka färger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *