Helst skulle jag vilja slippa rean helt och hållet, men samtidigt känns det kul att kunna erbjuda dig, och andra fina kunder, kvalitetsplagg till lägre pris. Alla gillar att fynda!

2021 har varit ännu ett speciellt år när det har varit svårt att beräkna hur mycket jag skulle köpa in. Jag visste inte om du och andra kunder skulle komma tillbaka till butiken och handla eller om vi ens skulle kunna få plagg levererade. Men vi har, tack och lov, haft turen på vår sida. Du och andra kunder har kunnat komma till butiken hela hösten och vi har kunnat köpa in det mesta av vad vi har velat få (även om leveranserna har tagit längre tid).

Så årets rea är rekordliten. Vi brukar rea 700-1000 plagg per säsong, men i år landar vi på 500 plagg.

Jag känner mig mycket tacksam och ödmjuk inför att du har hittat plagg du och andra kunder gillar hos oss, att leverantörerna har levererat, att kollektionerna har varit så bra och att mina fina medarbetare har hjälpt dig på alla tänkbara sätt för att göra dig nöjd.

Så, TACK, TACK, TACK!

Jag börjar nu årets vinterrea med 30 procent på utvalda toppar, blusar, jumprar, jackor, kjolar och byxor. Klänningar och festplagg väntar jag med att rea till efter nyår.

.

Här är svaren på de vanligaste frågorna om rean.

Hur ofta har ni rea?

Vi rear alltid två gånger per år, vid midsommar och vid jul. Exakt datum bestäms utifrån hur mycket varor vi har kvar på lager och cirka två veckor innan reaperioden.

Vi rear först toppar, jumprar, kjolar, jackor, jeans och några veckor senare klänningar. Anledningen är att vi vill ha rätt varor inne när efterfrågan finns, det vill säga vi vill ha klänningar och festplagg kvar inför nyår och varma ullbyxor och ulljumprar när kylan kommer i januari.

Hur många plagg brukar ni rea?

Vi rear varje år cirka 800-1000 plagg per säsong från alla märken. Men vi inleder rean med cirka 600 plagg och lägger sedan löpande på plagg under hela reaperioden.

Vilka plagg kommer på rean?

Det är främst plagg som vi har ett fåtal kvar av, exempelvis ”snabbsäljarna” där vi har en eller två kvar av. Men självklart gör jag några felköp som också måste reas iväg. Alla plagg är snygga kvalitetsplagg som tyvärr måste reas iväg för att ge plats åt nyheter.

Tidlösa plagg som lever säsong efter säsong reas inte, exempelvis mirakelbyxor, jeans, enfärgade toppar och kostymer. De ska alltid finnas på vårt lager och vi fyller på dem varje vecka, för att du inte ska sakna din storlek.

Inte heller ingår “senast inkomna plagg” på rean. Jag tycker att ett plagg ska få chansen att sälja under fyra-fem månader innan det reas iväg. Vi säljer tidlösa, kvalitetsplagg som är lika snygga om fem-tio år.

Varför rear ni?

Många kunder undrar varför vi rear. Det beror på att vi behöver skapa plats på vårt lager för nyheter. Vi har en begränsad lageryta och där ryms inte hur mycket som helst. Vi har fantastiskt mycket snygga plagg på vår rea. Vi köper inte in extra plagg till rean.

Varför rean ni inte allt?

En del kunder blir så besvikna över att alla plagg inte reas. Men mitt mål med inköpen är att alla plagg ska säljas för ordinarie pris. Det kanske låter snålt, men plagg som reas är i mina ögon “felköp” (det vill säga jag har räknat eller valt fel). Därför vill jag att rean ska vara så liten som möjligt.

Jag har i vanliga fall mycket sällan kampanjer eller rea i säsong, eftersom jag brukar räkna och planera för rätt antal plagg i butiken. Men pandemin gjorde det omöjligt för mig att göra rätt och därför har vi haft några kampanjer.

När du handlar hos oss, kan du känna dig trygg med att plagget inte reas efter några månader. Vår kvalitetsrea är dock ett bra tillfälle för alla våra trevliga kunder att göra fynd – vilket känns roligt!

Hur får man veta att det är rea?

Du som finns med i vårt kundregister får information via e-post. Syftet är att premiera dig som handlar ofta hos oss. Men butiken på Kungsgatan är alltid öppen för alla som har vägarna förbi.

Har vi inte din e-postadress skicka den gärna till oss på info@jacobssons.nu. Då är du först med att höra om våra reor eller andra nyheter.

När sänker ni till 50-70 procent?

Vi börjar alltid med 30 procent i rabatt, sen går vi över till 50 procent efter cirka tre-fyra veckor och avslutar de sista veckorna med 70 procent i rabatt. Vi lägger även till plagg under rean, där storlekar säljer slut.

Jag hoppas att du har tid att titta igenom vår rea och göra fina reafynd. Beställ enkelt hem i vår webbutik eller besök oss i butiken på Kungsgatan. Det går även alltid bra att ringa och beställa hem plagg på 08-411 17 37. Kontakta oss gärna om du har några frågor.
.
Har du fler frågor om vår rea – kommentera gärna, så svarar jag.

Ha en skön jul – och passa på och fynda fina kvalitetsplagg till bra priser!

.

Julafton hos farmor och farfar som startade Jacobssons på Kungsgatan. Jag är nere till vänster.


Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *