Nu är min syster Louise och jag hemma från inköp hos Gerry Weber i Köpenhamn. Det är första gången vi flög sedan mässan i London i februari 2020 och det kändes ”som vanligt” att flyga igen. Enda skillnaden var att alla bar munskydd, att det var färre resenärer samt att en del butiker och caféer på Kastrup var stängda. Annars fungerade det precis som vanligt och vi behövde inte ens visa upp covid-passet. Lite konstigt!

Anna Juhlin, agent för Gerry Weber, visade oss kollektionen i Köpenhamn. Jag har på mig en av Gerry Webers nya vindjackor från vårkollektionen, kanske lite för stor för mig. Skön och i kul färg!

.

Men nu till Gerry Webers nya kollektion för våren 2022:

Gerry Weber fick för några år sedan nya ägare och ny VD, som verkligen vill satsa på företaget. De har därför anställt en ny designer som ska ta Gerry Weber ”in i framtiden”. De kommer inte att ”backa” och göra modeller och mönster som är ”gamla Gerry Weber”, utan nu är det full fart framåt.

Jag tycker att det är rätt tänkt. Vi märker också att de gamla modellerna och mönstren säljer sämre än tidigare. Pandemin och modet har svängt modegraden snabbare och kunderna är med och klär sig mer ”casual”. Nu vill många ha snygga, bekväma och rymliga plagg som passar till alla tillfällen. Borta är de små blusarna, kjolarna med linning, kostymbyxorna med mera.

Den stora skillnaden på kollektionen för våren 2022 mot tidigare vårar, är att plaggen är enfärgade, rymligare, rakare – det vill säga har högre modegrad (tänk Cos och Arket). Det känns rätt och spännande!

Jag tycker att det är skickligt av Gerry Weber att svänga från ett ”gammalt dammodeföretag” till något nytt och spännande. Det är inte så många som kan och vågar att tänka nytt.

Det som Gerry Weber behåller, är deras stryka, det vill säga passformen och kvaliteten. Ett Gerry Weber-plagg är alltid ett Gerry Weber-plagg – till exempel: är du storlek 38, ska du köpa storlek 38. Enkelt och tydligt.

.

Nu är du säkert spänd på vad vi såg?

Första kollektionen gick i ljusgult, kaki och offwhite. Inte helt lätta färger, men fint med det gula för nästa vår. Nyckelplaggen är de stora blusarna, stickade klänningen och jumprar med volym.

.

.

.

I kollektion nummer två gick plaggen i ljust laxorange, ljusblått och marint. Laxfärgen (melba) är halvsvår, så vi fokuserade på ljusblått och marint. Nyckelplaggen här är de vida jeansen och de randiga plaggen (det blir mycket randigt våren 2022).

.

.

.

Byxorna för nästa vår blir vida och stora. De finns med både korta och långa ben.

.

Kollektion nummer tre har vårens stora trendfärg GRÖNT som huvudfärg. Helt rätt. Jag tror att vi kommer att se galet mycket grönt nästa vår. Det känns fräscht! Nyckelplaggen är skjortklänningen, volangklänningen och storskjortan.

.

.

.

.

Jag är så glad över att Gerry Weber finns kvar och att de fortsätter att tillverka snygga kvalitetskläder till en ”lagom prisnivå”. Nu har de även adderat lite modegrad, vilket bara känns spännande.

Det ska bli roligt att se vad du tycker om den nya Gerry Weber-strategin. OBS! plaggen kommer först i december.

Charlotte

PS. Tyvärr är Kommentera-knappen fortfarande urfunktion. Jag ska ligga på it-teknikerna så att du kan börja kommentera igen.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *