Inför våra reor får jag ofta frågor som “hur ofta har ni rea, vilka plagg reas och hur veta man när det är rea”. Eftersom jag gillar att vara tydlig med hur jag tänker och jobbar, så att du känner dig trygg att handla hos oss, får du här svar på dina och andra kunders frågor.

.

I år, har varit mycket speciellt år, och jag inte har kunnat förlita mig på min försäljningsstatistik som vanligt, när jag planerar rean. Och sen blev det helt oväntat – och till vår stora glädje – rusning till butiken för cirka en månad sedan och vi sålde massor av plagg. Fantastiskt! TACK TACK TACK! Så jag har väntat in i det sista med vår sommarrea – men nu drar den igång. Jag börjar med 30 procent på utvalda plagg – och det är lite färre plagg än vanligt. Klänningar väntar jag med att rea till augusti (om vi har några kvar!).

.

Här är nu frågor och svar om min rea.

Hur ofta har ni rea?

Vi rear alltid två gånger per år, vid midsommar och vid jul. Exakt datum bestäms utifrån hur mycket varor vi har kvar på lager och cirka två veckor innan reaperioden.

Vi rear först toppar, jumprar, kjolar, ytterjackor och några veckor senare byxor och klänningar. Anledningen är att vi vill ha rätt varor inne när efterfrågan finns, det vill säga vi vill ha mycket klänningar i butiken för dig att välja bland inför augustimiddag eller septemberbröllop och tunna byxor om värmen håller i sig.

.

Hur många plagg brukar ni rea?

Vi rear cirka 800-1000 plagg per säsong från alla märken. Men vi inleder rean med cirka 500 plagg och lägger sedan löpande på plagg under hela reaperioden.

.

Vilka plagg kommer på rean?

Det är främst plagg som vi har ett fåtal kvar av, exempelvis ”snabbsäljarna” där vi har en eller två kvar av. Men självklart gör jag några felköp som också måste reas iväg. Alla plagg är snygga kvalitetsplagg som tyvärr måste reas iväg för att ge plats åt nyheter.

Tidlösa plagg som lever säsong efter säsong reas inte, exempelvis mirakelbyxor, jeans, enfärgade toppar och kostymer. De ska alltid finnas på vårt lager och vi fyller på dem varje vecka, för att du inte ska sakna din storlek.

Inte heller ingår “senast inkomna plagg” på rean. Jag tycker att ett plagg ska få chansen att sälja under fyra-fem månader innan det reas iväg. Vi säljer tidlösa, kvalitetsplagg som är lika snygga om fem-tio år.

.

Varför rear ni?

Många kunder undrar varför vi rear. Det beror på att vi behöver skapa plats på vårt lager för nyheter. Vi har en begränsad lageryta och där ryms inte hur mycket som helst. Vi har fantastiskt mycket snygga plagg på vår rea. Vi köper inte in extra plagg till rean.

.

Varför rean ni inte allt?

En del kunder blir så besvikna över att alla plagg inte är på rean. Men mitt mål med inköpen är att alla plagg ska säljas för ordinarie pris. Plagg som reas är i mina ögon “felköp” (det vill säga jag har räknat eller valt fel). Därför vill jag att rean ska vara så liten som möjligt.

Jag har i vanliga fall mycket sällan kampanjer eller rea i säsong, eftersom jag brukar räkna och planera för rätt antal plagg i butiken. Men pandemin gjorde det omöjligt för mig att göra rätt i år och därför har vi haft en del kampanjer.

När du handlar hos oss, kan du känna dig trygg med att plagget inte reas efter några månader. Vår kvalitetsrea är dock ett bra tillfälle för alla våra trevliga kunder att göra fynd – vilket känns roligt!

.

Hur får man veta att det är rea?

Du som finns med i vårt kundregister får information via e-post. Syftet är att premiera dig som handlar ofta hos oss. Men butiken på Kungsgatan är alltid öppen för alla som har vägarna förbi.

Har vi inte din e-postadress skicka den gärna till oss på info@jacobssons.nu. Då är du först med att höra om våra reor eller andra nyheter.

.

När sänker ni till 50-70 procent?

Vi börjar alltid med 30 procents rabatt, sen går vi över till 50 procent efter cirka tre-fyra veckor och avslutar de sista veckorna med 70 procents rabatt. Vi lägger även till plagg under rean, där storlekar säljer slut.

Jag hoppas att du har tid att titta igenom vår rea och göra fina reafynd. Beställ enkelt hem i vår webbutik eller besök oss i butiken på Kungsgatan. Det går även alltid bra att ringa och beställa hem plagg på 08-411 17 37. Kontakta oss gärna om du har några frågor.
.
Har du fler frågor om vår rea – kommentera gärna, så svarar jag.

Ha en skön sommar – och passa på och fynda fina kvalitetsplagg till bra priser!
Charlotte

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *