För de flesta kvinnor är det svårt att hitta ett par byxor som sitter riktigt bra. Det är säkert bara tio procent av våra kunder som kan prova ett eller två par byxor och sedan gå ut med jeansen i en shoppingbag. Det stora flertalet kunder får prova kanske tio par jeans, innan de hittar något som sitter bra.

Det känns som om många tror, att andra har lättare att hitta kläder som sitter bra – men det stämmer inte, för varje kund är helt unik.

Det som gör att vi klär i helt olika plagg är figur, längd, hårfärg, ögon och självklart personlig smak. Som tur är brukar man gilla det man klär i.

Rätt ofta får jag höra ”Är inte kläderna från 50-talet vackrast” av kvinna med smal midja och breda höfter eller ”Vem gillar så där mycket mönster” av kvinna helt klädd i beige. Så intressant!

Viktigast är man handlar det man gillar – och det brukar man passa i.

Nu tillbaka till jeansen.

Vi har fyra byxmärken som säljer bäst. Det är LauRie, Gerry Weber, Gardeur och Cambio. Som komplement har vi Brax och som ”utstickare” har vi Mos Mosh och Lois.

Här ska jag försöka beskriva de olika märkena. Tyvärr byter byxorna namn och nummer med jämna mellanrum, så hör gärna av dig om du har frågor om tidigare modeller eller där vi saknar din storlek (de kanske har bara bytt nummer).

.

LauRie – För dig som gillar bekväma jeans med resår i midjan.

Eftersom byxorna har massor med stretch, passar de på de flesta. Byxorna saknar fickor, vilket gör att de är utmärkta under en storskjorta eller tunika (inget som putar ut). Jeansen finns i ”regular benvidd” och i ”slim benvidd” (sitter tightare). Obs! De finns också med ficka, för dig som vill ha det.

Se jeans från LauRie>>

.

Gerry Weber – För dig som vill ha ett par ”klassiska jeans”.

Gerry Webers jeans finns i två modeller Best4me (fd Roxy) och Straight fit (fd Romy). Best4me är en av våra smalaste jeans och passar dig som har mage och smala ben. Du vill ha en byxa som har extra stretch över magen, men som ”drar ihop sig” runt benen där du är som smalast.

Läs mer Best4me i denim>>

.

Modellen Straight fit är för dig som vill ha jeans med lite rakare ben, dvs inte så smala över vaden. De här byxorna passar dig som har en ganska rak figur och som vill ha ett par klassiska jeans.

Läs mer om Straight fit i denim>>

.

Gardeur För dig som har smalare midja och mer höfter och lår.

Gardeurs byxor har alltid passat bäst på kunder med den klassiska timglas-figuren, men har de senaste åren även börjat att göra jeans för kvinnor med mer rak figur. Jag tycker att Gardeurs byxor är bäst för dig som är smalare i midjan och som gillar att byxorna går högt upp (modell Inga). Har du ”ingen” stjärt eller lår, kan de här jeansen lätt få ridbyx-form.

Läs mer om jeansen från Gardeur>>

.

Cambio – För dig som vill ha ett par ”snygg jeans”.

Cambios jeans (modell Parla) är rak i figuren, går högt upp och är smalare runt vaden. Kan även passa dig med lite mage. Du måste dock gilla att de är smala och sitter ”tight” (dock med massor av stretch). Supersköna på.

Läs mer om jeansen>>

.

Brax – För dig som har en rak och smal figur.

Brax jeans ”sitter som en smäck” på dig som är smal och rak. Modellen Mary är också är ett par ”snygg jeans”. Vi har tidigare haft svårt att sälja Brax, eftersom våra kunder har mer kurvor, men det går bättre för varje år.

Läs mer om jeansen>>

.

Mos Mosh – För dig som villl ha ett par coola och tuffa jeans.

Jeansen sitter faktiskt bra på både dig med mage och du som är smal i midjan, eftersom de har så mycket stretch. Vissa kunder gillar dem inte eftersom de nästan alltid har någon slitning eller bling. Men mina medarbetare älskar dem!

Läs mer om jeansen>>

.

Lois – För dig som vill ha ”coola jeans”.

Helt nytt märke för oss. Jeansen från Lois är oftast med slitningar, fransar, korta och utställda med mera. Jeansen är mjuka och sköna och passar de flesta, men man måste gilla den lite trendigare looken.

Läs mer om jeansen>>

.

Vill du ha mer hjälp att hitta byxor och inte kan komma till butiken?

Fota dig själv i dina favoritjeans och gärna i jeans som inte sitter bra (glipar bak, rynkar sig mm) och beskriv vad du vill ha hjälp med. Så kan vi hjälpa dig via mail eller telefon att hitta rätt modell.

Skicka bilden till info@jacobssons.nu eller smsa till 0706-03 02 58.

Eller ring oss på 08-411 17 37 (då kan vi även hjälpa till att hitta rätt storlek, som inte alltid stämmer).

Stort tack, Charlotte

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *