I helgen firade min man, Mikael, och jag påskafton tillsammans med barn och barnbarn. Vi åt gott, letade påskägg och satt i solen. På söndagen kunde vi äntligen fixa i trädgården: rengöra utemöbler, räfsa löv och vårstäda i rabatterna. I måndags kom snön – märklig känsla, men det blev en perfekt dag att arbeta hemma på. Här är några bilder från mitt påskfirande utanför Mariefred.

.

På påskaftonen dukade jag ute med filtar och kuddar för barn och barnbarn som kom på lunch. Det var ingen värme, men det fungerade finfint att sitta ute och äta.

.

Micke grillade korv och kyckling. Uppskattat och gott.

.

Före lunchen är det ”påskäggsjakt”. Varje påskafton gömmer vi påskägg och påskpresenter i trädgården, så att alla får leta. Det är uppskattat både av stora och små – även om jag mest gör det för barnbarnen.

.

Påskdagen: Vilken underbar söndag vi fick. Vi var ute i trädgården och jobbade hela dagen. ÄNTLIGEN är våren på väg!

.

.

.

.

Inomhus har Mikael gjort det påskfint och temat är gult och grönt.

.

Lovisa hade klätt påskriset tills jag kom ner i fredags. Det blev supersnyggt!

.

Avslutningsvis en bild på blomman som jag tycker inleder våren – Tussilagon. Underbar!

.

Jag hoppas att du har haft en skön påsk. Nu återgår jag till vardagen med massor av jobb.

Charlotte

2 reaktioner till “Vilken fantastiskt påsk det blev!

 1. Fick länken till Charlottes påskfirande av min dotter som är kund hos er. Har aldrig vetat att du tidvis kan vistas utanför Mariefred. Och nu undrar jag ”var”.
  Själv bor jag och min man i Slottsbrinken. Jag är född i Toresund, närmare bestämt Gränsbacken, ligger på gränsen till f d Kärnbo socken, Åkers socken och
  Strängnäs landskommun. Närmast största gård är Kvicksta. Min dotter Kerstin Sluys bor på Kungsholmen i Stockholm. En liten historia från Ewa också kund
  hos er, men har inte kunnat komma in till Stockholm på snart över två år, men är glad för alla mail jag får från affären Jacobssons. Hälsningar från Ewa 88 år och
  maken Sven som fyller 90 år.

  1. Hej Eva

   Stort tack för din kommentar. Vad kul – då är vi nästan grannar (men jag är mest där på helgerna). Vi kör förbi Slottsbrinken och förbi Kvicksta och sen 100 meter bort bor vi.

   Jag vet precis var Toresund ligger. Det är så vackra omgivningar. Lugnt och skönt.

   Härligt att höra att ni är friska och krya. Jag hoppas att ni är vaccinerade nu.

   Vi kanske ses i Mariefred eller i butiken när corona är över.

   Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *