Det blev en lugn och ”mindre” jul i år. Vi har nog aldrig varit så förberedda och avstressade som i år. Klapparna var handlade i god tid, silvret var putsat, maten var beställd, julgranen levererad och dagarna gick i lugnt tempo – eftersom vi inte skulle åka någonstans.

.

Trots ett annorlunda och problemfyllt år, hade vi i en fin och skön jul. Vi firade julen i vårt hus utanför Mariefred – min man Mikael, vår dotter Lovisa och jag. Mamma Ulla och syster Louise var kvar i Stockholm och firade julen där. Mikael hade ordnat så fint i huset med julgran, blommor, ljus och eld i öppna spisen.

.

.

.

.

Lovisa och jag passade på och baka hennes AIP-pepparkakor. De blev fina och ganska goda.

.

Vi fick en underbar solig julafton och tog en långpromenad i skogen, som vi avslutade med göra upp eld på vår grillplats och en kopp kaffe i det kyliga vinter vädret. Härlig dag!

.

.

.

Efter promenaden och kaffe ute, gick vi in och tände en brasa i den öppna spisen. Det finns inget mysigare än spraket från brasan.

.

.

På kvällen blev det skaldjur istället för julbord. Underbart gott! Julmaten hade vi i år minimerat till sill, janssons och lax – det tycker vi är godast.

.

Nu ska jag arbeta några dagar, innan det bär ut till skärgården för att fira nyår med min man Mikael. Om vädret är OK ska vi grilla ute på nyårsafton, basta, bada och skjuta raketer. Det blir förhoppningsvis lugna och avkopplande dagar.

Jag ska försöka att vila så mycket jag kan och stänga av – men det är svårt när min hjärna ständigt kommer på nya ideér för Jacobssons.

.

Jag önskar dig ett riktigt Gott nytt år – och att 2021 blir ett mycket lugnare och gladare år.

Charlotte

5 reaktioner till “Jul på landet utanför Mariefred

 1. Hej kära Charlotte! Önskar dig och din familj ett riktigt Gott Nytt År! Vilka underbara bilder från huset. Mikael är helt otrolig med sin känsla för inredning. Hoppas nu att nästa år blir ett lyckosamt år för Jacobsson. Du är såå duktig och har så många idéer så nu håller vi tummarna att det blir ett lyckosamt år. Många varma kramar❤️❤️😍⚡️✨🌟💥

 2. Charlotte!
  Jag tycker att Du har varit jätteduktig detta
  omöjliga år! Vill önska Dig och Din familj samt
  Din mamma, ett GOTT NYTT ÅR!🔔🥂
  Vänligen Lenah Ljungström

  1. Hej Lenah
   Stort tack för din kommentar. Det värmer!
   Det ska jag göra och ledsen över sent svar.
   Kram Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *