Det har inte varit något lätt år i år – vare sig för dig, mig eller butiken. Det har varit ett år kantat av utmaningar, frustration, möjligheter och stark övertygelse om att vi klara det här tillsammans.

Vi fick en fantastisk start med rekordförsäljning i butiken både i januari och februari, men några veckor senare försvann nästan alla kunder. Även om vi inte behövde stänga igen helt, minskade jag öppettiderna och permitterade medarbetare. Vår butik bygger på våra trogna kunder, på kvinnor som arbetar i närheten eller som är på besök. Men när alla helt plötsligt stannade hemma, stannade försäljningen av helt.

Men det som är spännande med ”svåra tider”, är att de föder nytänkande. När jag ser tillbaka på året är jag så glad och stolt över mina medarbetares insatser, som har gjort att Jacobssons klarat sig OK. Allt från försäljning på telefon, nya leveranslösningar, fler filmer och foton på sociala medier samt ett ”mini-firande” av vårt 75-årsjubileum.

Jag är så tacksam över mina medarbetare, mina kunder och mina samarbetspartners för att ni alla finns där – men vi står fortfarande inför stora utmaningar.

Vad har vi gjort i år?

Vi har under året satsat både tid och pengar på att utveckla webbutiken samt nya betal- och leveranssätt. Vi har installerat en liten växel på kontoret, för att vara två som svarar i telefon. Vi har skapat nya arbetssätt i butiken, där vi nu lämnar ut beställningar, packar paket, filmar och fotar till sociala medier. Vi fortsätter att satsa på hemleveranser till dig som inte vill gå ut och vi har satsat på fler ”exklusivt online”-samarbeten. Vi har också firat vårt 75-årsjubileum – men festen får vi spara till nästa år.

Jag är så glad över att jag har kunnat att ha butiken öppen under hela året. Även om butiken under långa tider har varit helt tom, har vi haft fullt upp. Vi har haft en jämn ström med varor under hela året som vi har sålt. Vi har haft så kul tillsammans – och med dig och andra kunder. Utan mina medarbetares goda humör vet jag inte hur jag hade orkat.

Min butikschef Karin Drugge har tappert lagt om schemat gång på gång, eftersom förutsättningarna hela tiden har ändrats. Cecilia Fällström har flyttat in på kontoret på heltid och hjälper nu Birgitta Levedal med administrationen kring webbutiken.

(Bilderna nedan är till vårt 75-års jubileum i september.)

Min butikschef Karin Drugge.

.

Ansvarig för kontor och webbkunder Birgitta Levedal

.

Ansvarig för leveranser och kontor Cecilia Fällström

.

Yvonne Falk och Lena Baude i butiken har fått mängder med nya arbetsuppgifter i butiken, kopplat till webbutiken. Min dekoratör Inger Rocksten har filmat och fotat varje vecka – och varit både modell och reporter.

.

Ansvarig för försäljning och leveranser Yvonne Falk

.

Ansvarig för försäljning och leveranser Lena Baude

.

Ansvarig för skyltning och styling Inger Rocksten

.

… och min dotter Lovisa har arbetat intensivt med att utveckla webbutiken, få ut filmer på Facebook och fantastiskt fina och kreativa bilder. Min syster Louise har hjälpt till med att fota plagg till webbutiken.

Ansvarig för webbutik och sociala medier Lovisa Sekund.

,

Min syster Louise och jag på modemässa i London i februari i år.

.

Jag har också sex stycken fantastiska ”extra medarbetare” som inte arbetar i butiken just nu, men vi samlades alla en gång i höstas och åt, pratade och provade kläder. Så kul att ses och pratas vid!

Vilket fantastiskt team jag har!

.

Nu väntar jul och nyår, och det ska bli skönt att få pausa och ladda batterierna, men sedan väntar ett spännande vårmode i ljusa färger och härliga nya modeller.

Det här året har blivit något helt annorlunda, jämfört med något annat år – och jag år så tacksam över din lojalitet och support. Från oss alla här på Jacobssons önskar jag dig och din familj en riktigt härlig julledighet!

Charlotte

Ps. Här är en bild av tre generationer Jacobssons, mamma Ulla, jag och min dotter Lovisa, julen 2019.

2 reaktioner till “En julhälsning från mig om året som gått!

 1. Fantastiska, kreativa, drivande, empatiska kvinna! Så klart att vi kunder älskar att mötas av dig och ditt team, i alla era kanaler. Det är entreprenörer som du som gör att Sverige klarar situationer som en pandemi.
  God jul och ett stort lycka till 2021.

  1. Hej Ulrika

   Stort stort tack för din fina kommentar! Jag älskar det jag gör och jag uppskattar de jag jobbar med och mina kunder – och då känns det ”lätt”. Även om året har varit tufft!

   Jag ser mycket fram emot 2021 och vad vi kan hitta på då!

   Ett riktigt gott nytt år, Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *