Vissa plagg blir en riktiga favoriter, utan att man förstår det när man köper dem. Jag tror att ett plagg blir en favorit, när det passar för alla tillfällen. Jag försöker alltid att hitta just dessa plagg när jag är på inköp. De är inte lätta att hitta, men helt plötsligt dyker de upp. Här är plagg som är både mina och många kunders favoriter just nu! 

.

När du ger dig iväg på morgonen, är det viktigt att du känner dig välklädd. En snygg jumper och ett par byxor gör mycket, men lägg gärna till ett par solglasögon, en sjal, ett smycke eller lite färg på läpparna.

Sitter inte plagget perfekt – ta det till en skräddare. Han eller hon kan lägga upp, lägga ner, ta in eller ta ut. Det kan göra hela skillnaden. Bara att korta ett par byxor eller att rulla upp ärmarna på en jumper skapar en ny look. Testa och se!

En garderob ska bestå av ett antal basplagg, där du enkelt kan lägga till olika färgklickar i form av sjal, väska, skor med mera. Plaggen nedan både passar ihop och fungerar var och en för sig.

Tryck på bilden om du vill läsa mer om plagget.

En underbar mjuk och skön jumper från Escorpion. Jumprarna finns i flera olika mönster.

.

Snygga jeans från Brax i denim. Vi har jeans från flera olika märken och i flera basfärger.
En färgglad topp från Camilla Thulin i härliga blåa toner. Toppen finns i fler mönster och färger. De fina mönstren piggar upp en regnig dag.

.

Den snygga och användbara långkoftan i marint från FreeQuent, finns även i svart. Enkelt att sätta över blusen eller packa ner i väskan.
En härlig blå färg på toppen från finska Ril’s. Vi har den i många olika färger och modeller. Både enkel och snygg under en kavaj eller kofta.
Den mycket populära jerseykjolen från Gerry Weber i marint, finns även i svart. En bekväm klassiker.
En rymlig jumper i camel med sömm mitt fram från Levete Room. Snygg med en lite längre vit blus under. Låt blusen hänga nedanför jumpern med ett par smala byxor till.
En poncho är både värmande och cool från Sibin/Linnebjerg. Finns i flera färger. Snygg ovanpå jackan i höst och enkel att packa med.
För dig som gillar klänning har vi här en höstklänning från Stockholms Klänningsfabrik. Perfekt på arbetet eller middagen.

.

I mitt senaste blogginlägg beskrev jag höstens stora modetrender – vilka kan vara svåra att ta till sig. Därför fokuserade jag idag på ”basplagg” för hösten som passar de flesta. Jag hoppas att du hittar något du gillar.

Charlotte

2 reaktioner till “Säsongens nyckelplagg och mina favoriter

 1. Så himla mycket fint du/ni fått in i butiken! Alltid lika roligt med höstkläder tycker jag. Man vet liksom att det kommer bli kyligare och att kläderna kommer att användas. När man i april köper sommarkläder har man ju ingen aning om hur sommaren kommer bli 😉
  Så fantastiskt att ni funnits så många år som butik! Grattis! Kan inte finnas många butiker i Sverige som överlevt så många år? Bra jobbat!
  Så fin bild på dig och din dotter! Och vad lika ni är, du och din syster, Charlotte!
  Ha en fin dag! Kanske ses vi om jag tittar in framöver.
  /Maria

  1. Hej Maria

   Stort stort tack för din kommentar. Så fint av dig att höra av dig!

   Vi hörs och ses snart igen, Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *