Den här veckan firar vi 75 år på Kungsgatan 53 i Stockholm! Fantastiskt att vi fortfarande finns kvar sedan 1945. Ibland funderar jag över varför?

För min del var det inte alls självklart att jag skulle ta över butiken 2007. Efter nästan 20 år inom bank och försäkring, ville jag göra något nytt och började tänka på vårt familjeföretag – kunde det vara något för mig?

Birgitta Levedal, ansvarig för kontoret.

.

Till min förvåning älskade jag det redan från dag ett och jag kände mig hemma på ett sätt som jag inte hade gjort tidigare. Det kändes konstigt nog som om jag var född till att driva butik – och det kanske inte är så konstigt – även om jag inte hade förstått det tidigare.

Alla i min familj är egna företagare och dessutom hade både min farfar och min mormors mor egna butiker – så det kändes faktiskt som att hitta hem. Jag gillar de varierande uppgifterna, att få hjälpa till och att få röra på mig hela tiden. Självklart är det tufft och oroligt många gånger, men så kul.

Jag är idag så glad och tacksam över mitt ”jobb-byte” – vilken vändning mitt liv tog, från tjänsteman till familjeföretagare. Dessutom är det fantastiskt att hela min egen familje vill jobba tillsammans med mig. Underbart!

Efter år av letande, har jag även hittat världens mest fantastiska medarbetare – kunniga, positiva, hjälpsamma och roliga. Utan mina medarbetare – inget Jacobssons!

.

Här är kärnan i Jacobssons. Bästa teamet!

Birgitta Levedal sköter kontoret och har världens bästa telefonröst

.

Karin Drugge, min butikschef sedan ett år, med superlång butikserfarenhet – mycket längre än min. Så kunnig!

.

Lena Baude, med förflutet inom Lindex och egen webbshop, har varit hos mig länge. Så kul!

.

Yvonne Falk, har arbetat i butik i mer än 30 år, och är världens kunnigaste och proffsigaste säljare.

.

Inger Rocksten har arbetat i butik i mer än 30 år och har blivit Jacobssons ansikte utåt i alla foton och filmer.

.

Cecilia Fällström, är yngst och starkast – och är en klippa på allt i butiken, på kontoret och lagret.

.

Sist men inte minst, min syster Louise, som en gång i veckan fotar till webbutiken. Viktigt!

.

Att vi nu finns kvar efter 75 år, tror jag beror på att vi hela tiden följer kunden. Hur vill hon handla? Hur vill hon klä dig? Vad vill du hon hjälp med?

Jag tror också att vår styrka är att vi har arbetat med kläder så länge, att vi kan kvaliteter, passformer och färger – vad fungerar och vad fungerar inte på lång sikt. Vår erfarenhet och kompetens ger oss styrkan att göra rätt inköp och vara lönsamma.

Nästa år ligger fokus på att hitta nya märken som passar våra kunder, nya och gamla, och att utveckla webbutiken för att nå kunder över hela Sverige och resten av Norden. Det ska bli spännande!

.

Sjätte och femte generationen – Lovisa och jag. Bästa teamet!

.

Jag hoppas att du fortsätter att följa oss!

Charlotte

Fotograf är min vän och fd granne Martin Sundström.

4 reaktioner till “75 år på Kungsgatan med personlig service

    1. Stort tack Viveca! Så roligt att du är en nöjd kund, det gör mig väldigt lycklig att höra! 🙂 / Charlotte

  1. Vilken fin presentation av alla medarbetare! De är så fina. Även du och Lovisa. Det är så trevligt att följa er. Spännande nu med höstmodet. Grattis till 75-års jubileet. Kramar till er alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *