Jag är nästan klar med inköpen för våren och nu kvarstår bara att skriva ordrarna. Det är alltid knepigt att långt i förväg lista ut hur dina och andra kunders önskemål ser ut. Men jag har en budget för varje märke, utifrån hur det sålde förra året och en plan för trender och färger – så håller jag mig till den brukar jag att få ihop det till slut. Jag har hittat så mycket fint till nästa vår att det är riktigt svår att välja. Jätteroligt! Det känns som om alla märken verkligen har ansträngt sig att tänka nytt och tänka rätt.

Mässan i Stockholm i förra veckan var mycket lyckad – med bra kollektioner, trevliga kollegor och säljare. Alla jag har mött har varit mer positiva än väntat – och alla är tacksamma och ödmjuka efter vårens och sommarens många utmaningar. Så kul och fint att se.

Det var många riktigt bra kollektioner på mässan – helt klart över förväntan. Det är imponerande att se att märkena har lyckats skapa kollektioner under pandemin – och jag vet att alla har jobbat riktigt hårt för att göra det möjligt.

När mina medarbetare och jag väljer plagg har vi bara dig i fokus. Vi köper inte in plagg som vi gillar eller passar oss – utan vi tänker hela tiden på dig och våra andra kunder. Vad vill du ha, vad skulle du passa i, hur vill du klä dig, hur ser dina behov ut nästa vår – och vad kan du vill ha som du inte har tänkt på.

Inköpen planerar jag utifrån att du vill fortsätta klä dig bekvämt, att du fortsätter att vara mer hemma, sätter hälsan först, går mer sällan i butiker, surfar mer samt att vill fortfarande träffa vänner och göra utflykter.

Jag har därför fokuserat på sköna, bekväma toppar, byxor och jumprar i enkla material som linne och viskos. Jag har köpt in kjolar och klänningar som främst ska passa till middag med vänner eller utflykter. Festklänningar och festblusar har jag minskat på rejält.

Här är en blandning av det jag har hittat för nästa vår. Plagg som även visar upp “trenderna för våren 2021.

.

De viktigaste plaggen för våren 2021

Det blir en både mycket färgstark vår, men samtidigt blir det mycket svart-vita och svart-beiga plagg.

Vårens härliga färger från svenska Gossip.

.

Bekväma klänningar för varma sommardagar.

.

Sköna jumprar i både bomull och linne att ha både hemma och på stan.

.

Materialet linne blir superstort nästa vår. Nästan alla märken hade linneplagg i sina kollektioner.

.

Den korta, 7/8-dels byxan har tagit över försäljningen från capribyxan. Trendigt med lite fransar nertill.

.

Har du inte köpt dig en collegejumper i höst, är det ett måste för nästa vår. Vi har köpt flera olika varianter.

.

Det blir mycket fint stickat till nästa vår. De stickade plaggen får mer volym än tidigare år.

.

Ytterligare en rak, volym-jumper med slitsar i sidan.

.

Svart-vitt blir också trendigt i vår och vi har sett massor med varianter. Denna topp är från Camilla Thulin.

.

Färgerna för våren blir även härliga 80-talsfärger.

.

Mönstren blir mer “knasiga” i år, med mycket djurprint – och citroner.

.

Det var länge sedan jag har köpt in så många jeansklänningar som till nästa vår. Här är en fin från Summum.

.

Toppen eller jumpern med puffärm är också en storsäljare. Finns hos alla märken.

.

Den klassiska randen blir återigen aktuell – på allt.

.

Skjortklänningar i mängder har jag sett. Det är en bekväm och bra klänning som också fungerar överallt.

.

De raka, lätt utställda och trendiga kortbyxorna finns nu även från LauRie.

.

Jag brukar inte köpa toppar med text på, men jag kunde inte låta bli efter att ha sett så många toppar med text. Det måste bli jättestort!

.

Ja, det är en mixad bild av våren 2021 – som jag känner blir ett kanonmode. Bekvämt, färgglatt, kul, coolt – ja, så som man behöver få känna sig när vi måste lära oss att leva med corona.

Charlotte

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *