I förra veckan var min syster Louise och jag och köpte in kläder för våren 2021. Vi tittade på plagg från morgon till kväll eftersom vi vill hitta det bästa. Vi letar efter plagg som svarar mot våra kunders olika önskemål – bomull, linne, klänningar, vida ben, smala ben, färgstarkt, neutraler, trendigt, bekvämt, coolt – ja, alla olika önskemål.

För att du ska se bredden på det vi köper in, har jag valt ut några märken som har olika stil och målgrupp. Jag försöker att köpa in plagg som speglar de olika märkena och de kvaliteter jag gillar. Vi provar vartenda plagg, för att se att det sitter bra på.

Vad gäller nu för nästa vår?

Modet för blir mer och mer bekvämt, bland annat för att så många arbetar hemifrån eller är på landet längre perioder. Du kommer att se mycket collegetröjor och mjuka byxor samt bekväma toppar. Modet andas 80-tal, där de breda axlarna är utbytta mot puffärm.

Det blir extra mycket linneplagg, skjortklänningar, jeansklänningar, raka skjortor samt stora jumprar, plagg med puffärm och stora fickor både på blusar och byxor. Färgerna är korall, blått, kaki, sand och svart, men även mycket jordfärger och svart-vitt.

Här har jag lyft fram fem märken med olika stilar.

.

Byxmärket Brax – sköna material och snygga modeller

Det blir mycket blåa toner i vår.

.

Vi har sett massor av varianter av jeansklänningar och linneklänningar.

.

Linnebyxor med fickor i sidorna – gärna smala nertill.

.

Rutiga linnebyxor i både brunt och grått.

.

.

Blusmärket Erfo – bra passform, fina mönster och bra kvaliteter.

.

.

Mönstrade linneskjortor i många varianter.

.

Randig storskjorta blir modernt igen. Vem kunde tro det?

.

.

Danska Mansted – stickade plagg i härliga färger och i ren bomull!

.

.

.

Plagg i ren bomull eller lin i underbara färger. Gör mig glad!

.

.

Holländska Yaya – klassiska enfärgat med en liten twist

.

.

Ljuslila kommer tillbaka!

.

Plagg i underbart vackra toner.

.

.

.

Danska Levete – lite trendig, utan att vara för trendigt.

Plisserade kjolen fortsätter att sälja.

.

Tillbaka är puffärmen, smock och andra härliga kvaliteter och modeller.

.

Härligt showroom utomhus!

.

Här ser du hur mycket plagg i neutrala färger det blir till nästa vår.

.

Blusen med puffärmen finns med överallt.

.

Jag hoppas att du har fått en bild av hur vi tänker och arbetar med våra inköp. Många butiker vänder sig bara till en tydlig målgrupp, men vi vänder oss till många, eftersom jag vill att alla kvinnor ska kunna hitta något hos oss. Sedan är majoriteten av våra kunder storlek 40-44 och därför blir det endast ett litet antal plagg i storlek 36 och 48.

Välkommen till oss!

Charlotte

Ps. Jag fortsätter att handla in kläder även denna vecka. Jag tittar på tusentals kläder och handlar in cirka 500 olika modeller. Det tar sin tid! Men det är kul och det är värt det när jag möter alla positiva och nöjda kunder.

4 reaktioner till “Inköp i Stockholm för våren 2021

 1. Hej! Jag gillar Erfo linneskjorta, köpte en i våras. Vilka färger har ni hemma nu för höst o vinter? Vill net vänta till våren :)!
  Med vänlig hälsning, Ingrid Tideman

  1. Hej Ingrid! Tack för din kommentar! Visst är linneskjortorna härliga. Vi har sålt dem i många år och de är alltid lika populära. Vi har två nya blusar från Erfo som du kan se på hemsidan, tre till kommer upp inom kort. Gå in på Varumärken och Erfo så ser du 🙂 Alla fem finns redan nu i butiken. Varma hälsningar / Charlotte.

 2. Hej Charlotte!
  Jättekul att läsa om hur du gör dina inköp och din strategi bakom. Låter klokt. Jag ser fram emot att se när nyheterna kommer in. Erfos ”andra” skjorta, i linne och med röda blommor, kommer jag spana speciellt efter.
  Med vänlig hälsning
  Ann Hesselbom

  1. Hej Ann
   Stort tack för din kommentar. Vad kul att du gillar att läsa det jag skriver – jag tycker själv att det är superkul att skriva om det jag tänker och gör.
   Det är alltid lika härligt när vårkläderna kommer till butiken och vi får ”städa” undan alla vinterplagg och sälja bort rean. Det blir så ljust och fint i butiken då. Jag längtar redan nu till att göra fint och kunna välkomna alla tillbaka till butiken.
   Tack igen, Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *