Maj har varit en tuff månad, men samtidigt med mycket glädje och nya erfarenheter. De flesta av våra kunder har inte varit i city på månader, varken för att besöka oss eller på sitt arbete – men man har ringt till oss istället. Vi har därför haft galet mycket att göra på kontoret med att svara i telefon och packa paket. Vilket är fantastiskt glädjande!

Alla beställningar på internet eller telefon ger mer ”administration” än vi hade kunnat tänka oss. Vi har därför inte riktigt hunnit med som vi ska och våra telefoner har inte alltid fungerat, men på det stora hela har det fungerat finfint. Vi köpte i förra veckan in två nya telefoner med en växel, så att vi kan ta flera samtal samtidigt.

Vad har hänt mer hos oss?

Antalet leveranser med vår- och sommarplagg har minskat, eftersom vi inte har behövt fylla på vårt lager. Synd, men samtidigt skönt att ha plats för höstnyheterna när de snart kommer.

Schemat har vi lagt om flera gånger, eftersom förutsättningarna ändras från vecka till vecka. Ingen dag är den andra lik. Dessutom behöver vi lägga om schemat för hösten igen, eftersom vi glädjande nog behöver vara fler i butiken. Det känns fantastiskt att vi och andra företag börjar anställa igen.

Här hänger beställningar från våra kunder som ska packas och skickas iväg.
Yvonne Falk och Karin Drugge packar paket i butiken.

Under våren, har vi lagt tid på att hitta nya samarbeten och lösningar. Vi har bland annat letat efter fler ”online exklusive”-samarbeten – och nu har vi hittat danska InFront. Om några veckor hittar du fler plagg från InFront i vår webbutik – plagg som skickas direkt till dig från deras lager. Så kul! Det är en teknisk utmaning, men det går.

Vi har också lärt oss mer om hur vi ska filma våra kläder. Tidigare har vi bara fotat plaggen, men vi ville lära oss mer om film. Jacobssons dekoratör Inger Rocksten och jag har därför testat flera olika sätt – och i förra veckan köpte vi mikrofoner för att få bättre ljud.

Inger Rocksten presenterar kläderna och jag filmar. Så kul!

Birgitta Levedal, Cecilia Fällström och Karin Drugge på kontoret har snabbt fått sätta sig in i nya betal- och leveranslösningar. Utbudet av nya lösningar har ökat rejält – och vi vill hitta nya lösningar som passar dig och andra kunder bäst. Tanken är att vi ska ha det klart i sommar.

Karin Drugge och Birgitta Levedal sitter i ett kontor fyllt av paket.

Allt det här har hänt på två-tre månader. Vem kunde ha annat det?

Butiken på Kungsgatan lever vidare – den är vår ”historiska hemvist” – men även butiken behöver utvecklas. I höst ska vi börja en diskussion om ”hur ska butiken se ut om två-tre år”, men det jag har lärt mig av den här tiden är att saker och ting snabbt ändras. Ingenting är statiskt.

Jag tror att vi under en lång tid framöver kommer att fortsätta hålla avstånd och vara noga med handhygienen. Jag tror att det korta arbetsresandet kommer att minska och att många kommer att fortsätta att arbeta delvis hemifrån.

Alla dessa förändringar påverkar självklart oss och vår butik. Vi kommer att ständigt behöva anpassa oss, vänja oss och ändra på oss.

Eftersom jag kan inte öka försäljningen eller hitta nya varumärken hur mycket jag än försöker, är jag mindre stressad efter den här våren. Det får bli som det blir. Jag har också fått mer tid för vänner, nya arbetsuppgifter, framtidsplaner och träning. Helt underbart! Jag ska försöka hålla i de här positiva förändringarna i fortsättningen.

Vad händer kommande veckor i butiken?

Jag väntar fortfarande på fler nya klänningar från Stockholms Klänningsfabrik och Onjenu. De ska komma! Men sen är det högst ovisst vad som kommer.

Ingen vet vilka fabriker i Asien som klarat sig, hur många medarbetare som återgår till jobbet, hur mycket tyger produceras, får man tag i knappar, tråd med mera, vad hinns med att sys upp. vilka varumärken kommer att överleva…

Ja, det finns hundra osäkerhetsmoment. Därför har jag ingen aning om hur höstens kollektioner ser ut. Det enda jag kan vara säker på är, att allt som jag har beställt för hösten inte kommer. Men det ska säkert fungera bra ändå.

I juli har vi öppet i butiken på Kungsgatan vardagar klockan 11.00-18.00. Obs! Kontoret öppnar först klockan 10.00. Från och med den 10 augusti hoppas jag för att försäljningen kommer igång mer och därför går vi tillbaka till mer ”normala öppettider” – vardagar 10.00-18.00 och lördagar 11.00-16.00 (fortsatt stängt på söndagar).

Välkommen till mina medarbetare och mig på Kungsgatan!

Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *