Nu har jag hunnit smälta allt det vi såg i Köpenhamn i förra veckan. Modet var mer fyrkantigt, stort och maskulint än jag hade väntat mig. Att det var så mycket storrutigt och ”arbetarliknande kläder” hade jag inte väntat mig alls.

Det jag hade väntat mig var 80-tals mode med vida byxor, blusar och stickat, men med en kvinnligare touch. Jag trodde att kjolen skulle komma tillbaka, nu när klänningarna börjar fasas ut. Men det är de vida byxorna som är den nya trenden – och mycket stickat.

Det var en del typiska 80-tals neonfärger, men det var mycket mer jordfärger (som ett tecken på den mer miljömässiga, långsiktiga trenden) och även klassiska höstfärger.

För att du ska se trenden med de vida byxorna, har jag här tagit bilder av inköparna och agenterna (även om många hade smala byxor också).

Tre kvinnor med vidare byxor som de bär på olika sätt – med en rutiga jacka till vänster, en lång vit storskjorta i mitten och en svart stickad jumper till höger. Alla lika trendiga.

.

Storskjorta och byxa likt en kostym med nättare skor till. Helt rätt.

.

Ytterligare en storskjorta i en neutral färg och denna gång med jeans till.

.

Vidare byxor i mer bootcut modell, med långskjorta och volymstickat.

.

Tre trendiga kvinnor. En med vida byxor och storskjorta, en helt klädd i läder (läder är stort) och en i hundtandsmönstrad kjol = ytterligare ett trendigt mönster för hösten.

.

Vida jeans till en volymkappa i ull.

.

Igen – kvinnor i vida byxor. Den rutiga storskjortan/jackan såg vi 100-tals av på mässan.

.

Vida byxor med en smal polojumper till. Väldigt 80-tal.

.

En hel kappa i hundtand med läderbyxor till – så rätt!

.

Här visar jag västen i rutmönstrat – superstor i höst.

.

Se kvinnan till vänster i en helt rutig volymkostym.

.

Är inte kvinnan till vänster cool? Vilken outfit!

.

Är det här något du vill ha?

Om du vill hänga på trenden tycker jag att du ska köpa ett par lite vidare byxor. Det känns trendigt, men inte för ungt. Välj enklast ett par svarta vida byxor – de kan vara korta och vida eller långa och vida, de kan vara bootcut eller vida hela vägen. Du väljer det som fungerar för dig.

Till byxorna kan du antingen sätta en smalare jumper eller en storskjorta med en vid jumper ovanpå. För att få en kvinnligare look behövs ett par nättare skor eller jodpheurs. Annars blir looken väldigt bred och maskulin.

Vill du satsa på mönster är det helt klart rutigt och hundtand som gäller. Vad gäller färg är det mycket brunt, orange, grönt, gult som är höstens färger. Men annars är det mest beige.

Charlotte

OBS! Många av de plagg jag fotar kommer inte att komma till butiken. Jag visar dem mest för att du ska modetrenden. Jag tror inte att vi kommer att sälja alltför mycket ”volymkläder”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *