Förra helgen var min man och jag i London för att både hjälpa vår dotter Lovisa att flytta till ny lägenhet och handla julklappar. Härligt att vara i London igen. Jag inledde min första dag i London med att handla flyttkartonger på Argos åt Lovisa. Har du någonsin besökt Argos?

Jag tycker att jag är rätt modern och har sett det mesta, men när jag steg in på Argos kände jag mig som min 80-åriga mamma. Vad är detta? Hur gör jag nu?

Jag gick fram mot disken och insåg att här fanns inga flyttlådor. Jag tittade mig omkring och såg lite folk som stod och väntade, men de verkade inte stå i kö. Jag började leta efter nummerlappar – och det fanns inga. Jag läste på alla skyltarna vid disken ”Pay here”, ”Paid online” … Jag fattade ingenting. Jag trängde mig till slut fram till kvinnan bakom disken och frågade var jag kunde hitta flyttkartonger. Hon pekade på datorerna bakom mig och sa ”Du beställer där”.

.

.

.

Jag knappade in moving boxes på datorn och det kom upp en lång lista av olika flyttlådor. Jag hittade de jag skulle och betalade med mitt kort. Efter det gick jag mot kassan och blev osäker – vad gör jag nu. Jag såg en tavla med …212 In progress, 213 delivered… Funderade lite, men kom sen på att det stod säkert ett nummer på mitt kvitto. Ja, där stod det – 212. Det var min order. Efter lite väntande kom mina lådor upp genom en hiss från källarvåningen – och jag gick lycklig hem till Lovisa med mina moving boxes. Kände mig supermodern!

Shoppingupplevelsen hos Argos är säkert smart när man kan det, men högst irriterande när man inte fattar. Självklart är det ekonomiskt i dyra London att ha alla varor i källarplan, men det är irriterande att inte få hitta och plocka själv.

Vi får se om det kommer liknande butiker i Stockholm, dvs en mix av webbutik och butik. Spännande! Vi funderar ibland på att ha mer plagg på lagret, som vi hämtar upp på förfrågan (eftersom allt inte allt ryms i butiken). Men jag tror att vi alltid kommer att ha många medarbetare i butiken, som du kan prata och få hjälp av istället för en dator.

.

Nu till julhandeln i London! Finns det något bättre?? I London finns ALLT. Jag hittade som vanligt allt jag letade efter till familjen – även om det i år blir mer presentkort än vanligt.

Här kommer lite härliga bilder från London förra helgen. Britterna kan verkligen julskylta och dekorera.

.

.

.

.

.

.

.

.

I lördags gick min man Mikael och jag till den avlidne designern Alexander McQueens butik på Bond Street. Vi hade läst om en utställning av hans kläder på plan två. Så vi gick dit. Smart att ha utställning i butiken! Här är några bilder.

.

.

.

Det var härligt att få inspiration och alla klapparna inhandlade i London! Men nu är det fokus på jul för mig som gäller.

Charlotte

6 reaktioner till “Julshopping i London, besök hos McQueen och Argos

  1. Hej! Jag blir så glad att höra att det är uppskattat! 🙂 Stort tack, hoppas du hade en fin jul du också Irene. / Charlotte

 1. Du glömde en liten detalj: julshopping i London är rena skräcken om man inte har klart för sig exakt hur man ska gå. För ett par veckor sedan stod vi vid Piccadilly circus i en trängsel så att vi inte kom åt något håll. Fullt av folk och soptunnor. Lyckligtvis hade vi nära till hotellet och lyckades tränga oss dit. Av den planerade shoppingen blev det ett snöpligt slut.

  1. Hej Barbro

   Stort tack för din kommentar och mycket ledsen över mitt sena svar.

   Jag håller helt med. Ska man t ex in på Fortnum and Mason ska man vara där klockan 10. Vid lunch kommer man nästan inte in genom dörren. Jag ska skriva om det nästa gång.

   Stort tack för tipset! Charlotte

 2. Hej Charlotte!
  Har kollat igenom reportaget på delar av Gerry Webers vårkollektion. Mycket bra, härliga färger och mönster som man blir glad av. Har aĺltid gillat Gerry Weber.
  Birgitta

  1. Hej Birgitta
   Stort tack för din kommentar. Ja, Gerry Webers kollektioner är nästan alltid bra.
   Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *