.. enligt modemagasinen. Det är inte lätt att hålla koll på vilka trender som är ”rätt” just nu. Även om man inte ser sig som ett modelejoninna – som är först med det senaste – kan det vara roligt att ändå hänga. Det är Lovisa, som arbetar med webbutiken och sociala medier, som har gått igenom engelska modetidningar och ställt samman vilka trender som är populära just nu.

.

Trenderna är väldigt många denna säsong. Det är inte länge en handfull tender som visas, utan märkena visar till och med helt olika stilar. Är du minimalist finns det massor att välja bland. Är du ”extra allt” finns det lika mycket för dig. Älskar du färg, toppen! Bär du hellre neutrala färger har du också massor att välja bland. Låter kanske lite förvirrande, men det är skönt att kunna satsa på det som känns rätt för en själv.

.

Här är några trender jag valt ut som jag tycker passar oss bäst.

.

.

Trend 1. Höstblommor

Blomtrenden påminner i stor utsträckning om sommarens blommönstrade plagg, med undantag av inslagen i svart. Aningen finns det svart bottenfärg eller så är kläderna försedda med svarta band eller volanger.

.

Handla trenden hos oss

Vi har mycket blommigt att välja bland. Klicka på bilderna för att komma till plaggen:

.

Camilla Thulin 1 295kr

.

Camilla Thulin 1 095kr
Masai 1 095kr
Munthe 2 295kr

.

.

Trend 2. Smaragdgrönt och skogsgrönt

En annan trend är en mörk, kall grön nyans som drar lite år det blå hållet. Som ni ser på kollaget ovan kan det bäras på allt från finskor till dunjacka. Sammet är populärt och vackert även i grönt. Ovan ser ni både jacka, långklänning och kostym i sammet.

.

Handla trenden hos oss

.

Camilla Thulin 1 095kr
Mala Alisha 1 295kr
KoKoNo 595kr
Gerry Weber 1 295kr

.

Trend 3. Knytblusen

Intresset för knytblusen fortsätter – och den är både klassisk och trendig. En snygg och mycket användbar trend! Du kan enkelt klä upp blusen till fest med en fin kjol och till vardags med ett par jeans. Blusen kan vara i silkeskvalitet, viskos eller bomull, enfärgade eller mönstrade. Du väljer!

.

Handla trenden hos oss

.

Gerry Weber 895kr
Ivko 1 895kr
Camilla Thulin 3 395kr
Ajlajk 1 095kr

.

.

Trend 4. Tweed

Oj, vad mycket rutig tweed man ser denna säsong. En riktig tweedexplosion. Oftast är mönstret i klassiskt svart-vitt eller i beige-brunt, men andra färger går också bra. Trenden är störst på ytterkappor, kostymbyxor och oversize kavaj – det ger med maskulin känsla.

.

Handla trenden hos oss

.

Gerry Weber 1 295kr
Gardeur 1 695kr
Stockholms Klänningsfabrik 1 295kr
Gerry Weber 1 295kr

.

Trend 5. Punk

Denna tuffa trend har beskrivits som en av de viktigaste och största trenderna denna säsong. Kanske inte en trend för den blyga och minimalistiska typen, men som alla trender går den att göra till den egen. Matcha en svart-vit väska till svarta jeans och ett par tuffa örhängen och du är hemma.

.

Handla trenden hos oss

InFront 1 395kr
Taifun 1 395kr
Ril’s 1 095kr
Gardeur 1 395kr

.

Trend 6. Fluffigt

Fluffiga jackor och… fluffiga väskor! Den stora, långa, breda dunjackan är hetare än någonsin. Mycket bekvämt för oss i Skandinavien med våra kyliga vintrar. Lite kul är att byta ut jackans egna skärp med ett vanligt skinnskärp. Tänk att fluffiga väskor nu också är trendigt. Jag har till och med sett sandaler i samma material som väskorna på bilden.

.

Handla trenden hos oss

Gerry Weber 2 395kr
Gerry Weber 2 295kr

.

Trend 7. Skinn

Plagg i skinn tar mycket plats denna höst. Looken är sofistikerad, stilren och klassisk. Det anses faktiskt rätt att bära både skinnbyxor och skinnskjorta ihop. Tänk ”skandinaviskt enkelt” när du stylar. Plaggen är så mycket i sig själva, att inga smycken behövs. Såklart ska det helst vara fuskskinn.

.

Handla trenden hos oss

Brax 1 695kr

.

Taifun 1 295kr

.

Trend 8. Smokingjacka & Trend 9. Djurmönstrat

Här har jag lagt två trender intill varandra. Smokingjackan eller den stora kavajen som du bär med ett skärp i midjan. Power-kvinna-känsla! Bär gärna med långa kostymbyxor eller ett par skinnbyxor.

Djurmönstrat håller i sig och har varit trendigt många säsonger nu. Ofta syns det på jackor och kappor. Men du kan lika väl plocka upp trenden på ett skärp eller örhängen som på bilden.

.

Handla trenden hos oss

Vi har många plagg med djurmönster, främst leopardmönster. Det är ett vackert mönster som passar många. Här kommer ett urval!

Gerry Weber 1 195kr

.

Camilla Thulin 1 395kr

.

LauRie 1 295kr
Primrose Park 2 295kr

.

Hoppas att du har fått lite nya idéer till vad du ska ha på dig i höst.

Hälsningar från London! Lovisa Sekund

2 reaktioner till “Satsa på detta i höst..

  1. Vågar man verkligen rocka skinnkjorta om man redan har skinnbyxor? Älskar läder (och köper för många läderbyxor) men man vill ju inte att folk ska glo *för* mycket…

    1. Jag tycker det är så kul att du hittat ett material du trivs i. Kör på det! Bär en grovt stickad kofta till för att klä ner och mjuka upp de tuffa läderplaggen. Om någon skulle titta lite extra kan du vara trygg i att du i alla fall är supertrendsäker 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *