Förra midsommaren var så lyckad att vi i år också tog vi med oss vår dotter Lovisa och hennes pojkvän Fredrik till Mallorca (min bonusdotter Sofia med familj var hemma eftersom de nyligen har fått en son till). Tillsammans med Lovisa och Fredrik har vi haft en fantastisk midsommarhelg i Port de Soller i nordöstra Mallorca. Här kommer några foton.

.

Utöver att vandra, med den spektakulära utsikten över bergen och havet, hann vi med och besöka vänner i Porto Colom (på andra sidan Mallorca). Porto Colom är en genuin och väldigt vacker liten kuststad, med få turister och desto fler ”mallorcaner”. Här finns ett par fiskaffärer, bagerier och grönsakshandlare, som så här års har fullt i butiken med färska grönsaker och frukter. Hit skulle vi gärna vilja återkomma.

.

De vackra husen i hamnen i Porto Colom.

.

Här är kartan över alla vandringsleder runt Soller och Deia. Helt fantastiskt.

.

Alla i familjen tycker mycket om Mallorca. Som bäst är det, enligt vår erfarenhet, under maj-juni eller sent i september. Juli-augusti är det väldigt varmt och många turister.

Ett bonustips är att pröva de lokala vinerna – och självklart också fisk och skaldjur från havet runt Mallorca. Färsk fisk fångas dagligen och levereras direkt till restaurangerna. Så gott!

Vi passade också på att besöka Miro-museet en liten bit utanför Palma ”centrum”. Den stora behållningen var Miros ateljé nedan. Intressant att se.

.

.

.

En eftermiddag åkte vi in till Palma och besökte Rialto Living, en svenskägd butik med ett stort utbud av inredning, kläder och vackra saker. Här hittar man alltid något köpvärt.

.

.

.

Jag hoppas att du har haft en riktigt skön midsommar. Nu är jag tillbaka i ”verkligheten” igen full av idéer och inspiration för butiken.


Charlotte Jacobsson Sekund

6 reaktioner till “Midsommar på Mallorca med familjen

 1. Härligt Charlotte! Jag har bott och jobbat på Mallorca 6 år, för länge sen… Du har verkligen hittat de bästa ställena! Soller och Colom hör också till mina favoriter, förutom Palma förstås – men inte sommartid. Ha en fortsatt fin sommar! Lena 🤗

  1. Hej Lena
   Tack för din kommentar. Vad kul att du har jobbat och bott Mallorca – måste vara ganska ovanligt?!
   Vad kul att du kände till Colom – jag hade aldrig hört talas om den tidigare. Ge mig gärna fler tips, då vi gärna åker tillbaka till Mallorca nästa sommar.
   Detsamma, Charlotte

 2. Hej! Så trevligt att läsa om Mallorca /vi har en lägenhet där/ på din blogg! Och genom dig fick jag reda på att Miròs ateljé alltså nu har öppnat igen efter lång renovering… Har du besökt väveriet i Santa Maria del Cami? Vore säkert intressant för dig som jobbar med textilier Urgamla vävstolar som fortfarande går! Hälsningar Ninni PW

  1. Hej Ninni
   Stort tack för din kommentar. Vad härligt med en lägenhet på Mallorca!
   Jag har besökt Miro-museet en gång tidigare men då inte sett ateljén – jag trodde att jag hade missat den tidigare – men nu förstår jag att den har varit stängd.
   Tack för tipset om väveriet, det får vi besöka nästa år. Det har jag aldrig hört talas om.
   Ha en riktigt fin sommar!
   Charlotte

  1. Hej Maria
   Stort tack för din kommentar.
   Ja att motionera, vila och umgås med familjen är verkligen lyx.
   Jag hoppas att du får en härlig sommar och att bröllopet blir fint (och att du lyckas välja en klänning :-)).
   Vi ses och hörs snart igen, Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *