När vi är på inköp, är vårt fokus att hitta kläder som du och andra kunder ska gilla och passa i. Men ibland slinker det med ett och annat plagg som vi bara älskar själva och inte kan slita oss från. Det intressanta är att de plagg vi själva gillar mest, säljer aldrig lika bra. Det gör det extra svårt att köpa in kläder, eftersom vi aldrig kan utgå från vad vi attraheras av, utan måste se våra kunder framför oss.

.

Nedan har jag valt ut blusar och toppar som är bästsäljare och blusar som är mina favoriter – så ska du se skillnaden. Ser du någon favorit? Kommentera jättegärna!

Då varje kund är unik vad gäller form, färg, längd och önskemål klär vi alla i helt olika plagg. I butiken kan vi ha svårt att sälja många av ett och samma plagg, eftersom vi alla ser så olika ut – och tycker så olika. Det kan vara bra att känna till, att vi ofta endast köper in en av varje storlek, eftersom vi aldrig vet hur bra ett plagg ska sälja. Från vissa märken kan vi efterbeställa plagg, men långt ifrån från alla. Så ser du något du gillar bör du knipa det direkt.

Det är också intressant att vi alla tror, att andra ska gilla och passa i de kläder som vi själva älskar. Men det stämmer inte alls! Därför är det många gånger svårt att gå med som smakråd – för man har en tendens att föra över sin egen smak på andra. Och det stämmer sällan.

Här ska du se vilka blusar och toppar som säljer bäst i butiken – och de blusar som är mina favoriter.

.

KUNDERNAS 5 FAVORITER

Kundfavorit nummer 1.
Längre tunika från Erfo, lite a-linjeformad i en härlig lila-nyans som klär många.

.

Kundfavorit nummer 2.
En härlig blus i blå toner från Erfo, med en ringning som klär många. Längst ner sitter en resår som gör att den sitter extra fint på.
.

.

Kundfavorit nummer 3.
En fantastisk bra bastopp från Masai. Snygg v-ringning och en a-linje form. Klär många kroppsformer.

.

Kundfavorit nummer 4.
En suverän topp från Camilla Thulin. Bra passform och fina färger som passar till de flesta nederdelar.

.

Kundfavorit nummer 5.
En superbra topp från Camilla Thulin som är fin under en kofta eller en kavaj – och passar perfekt till vårens blommiga mirakelbyxorna.

.

MINA 4 FAVORITER:

Min favoritblus nummer 1.
Underbar blus från Rosemunde. Söt färg och ringning samt med en silvertråd i tyget.

.

Min favoritblus nummer 2.
En härlig blus från Modes Stockholm. Söt modell, ringning och vackra färger.

.

Min favoritblus nummer 3.
En fantastisk härlig ärmlös blus med fin halsringning och trendiga volanger.

.

Min favoritblus nummer 4.
En härlig blus med krås i halsen. Perfekt till både utekväll och mer städat under en kavaj.

.

Jag får ganska ofta frågor och synpunkter från kunder som ”Vem gillar så här färgstarkt eller vem köper så där mycket mönster”? Men jag brukar hävda att nästan varenda plagg hos oss har en kund som passar perfekt i just det plagget. Nästan som trolleri!

Som du ser – tycker jag, du och alla andra så olika! En utmaning för mig och vi som köper in, men också väldigt roligt och spännande. Har du en favorit av blusarna ovan? Kommentera jättegärna!

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *