I förra veckan var min man Mikael och jag i Köpenhamn för att fira vår bröllopsdag (vi gifte oss i Köpenhamn i november 1991). Utöver att äta en fantastisk god middag besökte vi återigen mitt absoluta favoritmuseum – Louisiana. Har du inte varit där har du något att verkligen se fram emot. Och har du varit där kanske det är dags att åka dit igen?

Louisiana ligger i Humlebeck, cirka 25 minuter med tåg från Köpenhamn, och sen får du gå cirka 15 minuter. Det är väldigt lätt att hitta.

När du har kommit in möts du av en underbar arkitektur, vackra skulpturer, fantastiska utställningar och en god lunchrestaurang. När det är varmt ute kan du sitta på trappan (som renoverades nu när jag var där) utanför restaurangen och se ut över havet. Magiskt!

Utanför de många byggnaderna kan du promenera runt i parken och titta på skulpturer och den makalösa utsikten över Öresund. Det är så vackert att det nästan gör ont.

Vi såg en utställning med den engelska konstnären Cecily Brown. Fantastiska målningar – väldigt detaljrika, abstrakta och härliga färger. Vi såg även en utställning om Månen. Den tycket Mikael var bäst (jag fick nästan slita honom från filmen om en resa till månen som var gjord 1902).

Åter på hotellet avslutade jag dagen med en god middag. Härlig dag och resa!

Nu är jag åter på jobbet och här är det full fart mot jul. I veckan ska granen kläs och butiken ska dekoreras. Den 29 november har vi afterwork i butiken och vi hjälper dig att hitta plagg till julens fester. Ingen rast eller ro.

Välkommen till oss!

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *