Igår var det dags igen för min syster Louise och jag att åka till mässan i Nacka för att titta på kläder för nästa sommar. Vi började hos danska Inwear. Där visade de oväntat brända toner för sommaren (det brukar vara pasteller eller marin-vitt för sommaren). Men här visade de senapsgult, orange och brunt och även ljusblått. Utöver färgskalan är mönster det som sticker ut just nu. Nedan är några bilder på Inwears sommarkollektion.

Sen gick vi till varumärket Levete. Det är för oss ett nytt märke och jag tror att märket har funnits i några år. Märket är danskt, från Hellerup norr om Köpenhamn. Kläderna ska förmedla en modern, tidlös och elegant känsla. Topparna och klänningarna är tunna, gärna siden, och jumprar och jackor är i mjuka material. Det ska bli spännande att se vad du tycker. Färgerna de hade satsat på var sand, gult, rosa, blått och lila. Nedan är några av de plagg som de visade i sin sommarkollektion.

Ovan: Färgerna för nästa sommar hos Levete.

Nu tror jag att vi har handlat klart för nästa sommar och om några veckor ska vi titta på de första höstkollektionerna för 2019. Den gemensamma nämnaren för nästa vår och sommar är ”löstsittande och längre kläder”. Jag gillar det, eftersom det känns skönt, bekvämt och avslappnat. Obs. Sommarens kläder kommer först i april nästa år.

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *