Fortfarande är det sommar och semester, men det är alltid kul att se höstens nya trender. Vad är det som gäller om några veckor? Här är en presentation av höstens originella stilar. Stilar där du gärna kan kombinera med plagg du har hemma, för att göra dem mer användbara. Obs. Plaggen på fotona har vi inte.

I höst går stilarna från 80-tals-återblick och retrostil till futuristisk-modern stil. Här är de stora trenderna för 2018.

Retro-stilen
En stil där du kan mixa allt – och skapa en fantastisk mönster- och klädmix. Här är den stora trenden – att ha en egen personlig stil, långt från krav och måsten.

 

 

Hemlandet
En mix av amerikansk lapptäcke med folklorisktisk och etnisk känsla. Gärna lite hantverksaktigt.

 

80-tals siluetten
De breda axlarna, vida byxorna, höga midjan och de smala kjolar kommer i full styrka. Sätt ihop glammiga 80-tals färger med ett par smala jeans och bli ultramodern.

 

Lång och smal
Nu blir kläderna längre igen. Tänk maxilånga kjolar i en smal siluhette.

 

Den starka kvinnan
Nu ska kvinnan se stark ut och det gör hon genom att svepa en stor cape om sig i.

 

Sjalen till allt
Nu gäller sjal till allt – från retro sjalen till slips-sjalen. Sätt sjalen runt halsen, runt midjan eller runt huvudet och till det ett par gigantiska solglasögon.

 

Udda stilar

Dessutom blir det modernt med ”gigantiska plagg” i dubbelstorlek och plagg i plast – men det tror jag inte alls på.

Ett nytt ”modeord för hösten är ”Shacket” dvs ett plagg som är en mix av shirt (blus) och jacket (kavaj). Kanske kan vara något??

I nästa vecka kan du läsa mer om höstens nya färger och veckan därpå mer om höstens nya mönster och material. Härlig sommarläsning!

Charlotte Jacobsson Sekund

Ps. Fotona kommer från Stylecaster, Elle och Glowsly.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *