Nu är jag precis hemkommen från inköp hos kanadensiska Joseph Ribkoff. De har ett showroom i Modecenter i Nacka Strand, som ligger utanför Stockholm. Jag åkte dit med buss från Slussen (vilken röra det är vid Slussen nu när de bygger om!) och som sällskap hade jag min syster Louise och min dotter Lovisa – både för att välja plaggen och för att fota till bloggen. Kul!

 

 

Kollektionen vi såg gick främst i svart, men med inslag av rött, kornblått och marint. Eftersom det är en julkollektion fanns det en hel del guld, silver och glitter på plaggen – vilket jag tycker lyfter och livar upp plaggen. Dessutom är glitter ”trendigt” i år. Här är ett axplock av det vi valde.

 

Vi valde ut 6-7 klänningar, 4-5 toppar och några byxor som passar just till julmiddagen eller nyårsfesten. Eftersom de flesta av våra kunder vill ha ”lite lagom festliga plagg” försökte jag välja ut det ”lugnaste” men samtidigt med lite glitter och glamour. Jag hoppas att du ska gilla det du ser i oktober (när plaggen kommer).

I morgon återgår jag till att sälja sommarplagg – och vilket tryck vi har haft i butiken när alla har velat ha klänningar, capribyxor och shorts. Det känns som om vi alla blev tagna på sängen av den nästan sydeuropeiska värmen som strömmat in. Jag är nästan osäker på om jag har några sommarkläder kvar att sälja i sommar??

Men vilka kvällar, vilken värme! Jag försöker att gå ut en sväng varje kväll och bara njuta av värmen. Jag hoppas att du gör det också, eftersom det gäller att passa på. Det är som en kund sa ”detta kanske är sommaren?”.

Ha en härlig helg!

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *