Rapport av Lovisa Sekund:

Sedan en vecka tillbaka befinner jag mig i New York. Roligt och spännande – och en ny stad för mig. Vädret har varit mycket växlande, allt från 25 grader till 5 på bara några dagar! Igår sken solen och trots några kyliga vindar tog jag mig en promenad genom Manhattan för att titta i butiker och skapa mig en bild av sommarmodet. Min promenad startade i det mysiga området Nolita, där jag bor under vistelsen, och fortsätter till Chelsea som har en helt annan känsla.

Min promenad startade i NoLIta, dvs North of Little Italy, som är ett annat område.

Trots det något kyliga (max 10 grader!) vädret satt folk ute och åt lunch och njöt av solens strålar. På bilden ovan en mycket mysig uteservering.

Blommorna på träden har börjat slå ut. Vackert! I den vänstra hörnan skymtar du det populära cafét by Chloé som erbjuder goda, hälsosamma måltider.

Här har jag nått Chelsea, en helt annan känsla i denna stadsdel som ni ser! Nu inleds mitt sökande efter sommarmodet.

Jag började med att besöka det vackra varuhuset Barney’s, som vid entrén hade lite snygga inredningsprylar. Här finns endast ”lyxvarumärken” men de är värda att ta en titt på för att få inspiration. Det som lyxmärkena skapar, är ju det som kedjorna senare kopierar, och därför kan man få en bra bild av vad som kommer i trendväg.

En mycket vacker trappa inne på varuhuset – påminner om insidan av en snäcka.

Så till modet! Trots att jag är i en av världens större städer ser kläderna och accessoarerna för sommaren ut som nåt man skulle bära på Franska Rivieran. Strandmodet har verkligen tagit sig till storstaden!

Det är ett romantiskt mode med skira, luftiga material som gäller i sommar. Se vad mycket färg och mönster det är! Härligt. Jag som inte vanligtvis bär blommigt och mycket färg, tar till mig utvalda delar. Ljusblått och randigt går alltid hem hos mig.

Jag har faktiskt redan handlat en klänning som liknar den vita klänningen ovan. Den är vit, har lite 70-talskänsla, i ett luftigt material och virkade detaljer. Den hittade jag på Zara. Kedjorna tar efter snabbt!

En strandväska i bast (till vardags, jobb, fest och stranden, såklart) är säsongens absolut hetaste accessoar. De finns i många olika varianter, stora som små, med toffsar, bollar och i olika färger. Jag tänker satsa på en liten, i handväske-storlek.

Sådana här slip in-sandaler med en liten klack ser jag överallt! Inte alls bekvämt att gå långa sträckor i, men tjusiga på en lunch, middag och till fest. Materialet varierar men den låga klacken är densamma. Matcha de helst till ett par byxor med lite kortare ben där man ser ankeln.

Espadrillos av olika slag och färger är mycket populärt – både för kvinnor och män. Ett par vanliga hederliga med låg sula är perfekt.

På hattsidan är det strandhattar som gäller, även fast du inte befinner dig på en strand. Du kan enkelt bära dem med en skjorta och ett par jeans om du inte vill känna dig ”för strandig”. Hatt är inget jag är van vid att bära, men det blir mer och mer populärt har jag noterat. Snyggt tycker jag!

Romantiskt och färg som sagt. Det har varit många olika trender i vår och sommar (inte bara en handfull) men detta är något som utmärker sig. Kom ihåg att bära kläder som känns ”du” – men det kan också vara roligt att prova något nytt!

Nu är jag tillbaka West Village – ett område som har kommit att bli ett favoritområde! Det finns många mysiga restauranger och caféer här. Är du i New York rekommenderar jag absolut en promenad genom West Village, Nolita och Soho. Här kryllar det av små, annorlunda butiker, där man kan hitta märken och prylar man aldrig tidigare sett. Sådana butiker som tyvärr inte längre finns i Stockholm.

För att sammanfatta sommarens mode:

 • Blommigt, färgglatt & mönster
 • Strandkänsla med skira klänningar och luftiga blusar och sjortor
 • Väskor och hattar i bast-material
 • Slip in-sandaler och espadrillos
 • Den ”croppade” byxan, det vill säga att den slutar strax ovanför ankeln och inte är lika smal som byxorna tidigare varit.

Det var allt från mig. Hoppas det var roligt att läsa! Kommentera jättegärna om du har några frågor, önskemål eller en tanke.

Lovisa Sekund

4 reaktioner till “På spaning i New York efter det senaste sommarmodet

 1. Hej Lovisa! Ett fantastiskt fint reportage från New York. Oj vad jag blev ressugen dit.
  Kramar
  Margaretha Duffy

  1. Hej Margaretha! Stort tack, vad glad jag blir 🙂 New York är verkligen en härlig stad! Kram/ Lovisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *