Nu när hösten är här och tidningarna fylls av höstens mode, åker jag till London för att uppleva modet, utställningarna och maten. Tack vare att min dotter Lovisa bor och arbetar i London åker jag till London så ofta jag kan. Jag och min man älskar London och vi har säkert influerat Lovisa till att vilja bo och jobba i London. Bara att stiga ur taxin eller kliva upp ur tunnelbanan och få uppleva den fantastiska stämningen får mitt storstadshjärta pulsera av lycka. För mig har London allt – den bästa shoppingen, de bästa restaurangerna, de mysigaste hotellen, de bästa utställningarna och dessutom är det oerhört enkelt att åka hit. Flygplan går nästan varje timme och du kan åka hit för en tusenlapp.

lovisa1-1    mode29-1 mode30-1

Jag börjar dagen med att ta reda på hur höstens mode ser ut (härligt att kombinera business med pleasure). Jag börjar med fönstershopping längst Old Bond Street. Här samsas alla lyxmärken såsom Burberry, Dolce Gabbana, Prada, Chanel, Dior, Gucci mfl och de har fyllt sina skyltfönster med fantastiska höstplagg. Väl klar med Old Bond Street promenerar jag bort till närbelägna Selfridges (Londons bästa varuhus) för att studera märkena riktigt nära och kunna känna på plaggen. Här kan jag även fota plaggen, utan att bli stoppad. Plaggen är fantastiska – vilket hantverk, vilken kreativitet och vilken kvalitet. De är sååå duktiga. Tänk att komma på allt detta! Sen går jag vidare till Liberty – mest för den fantastiska atmosfären – men här är också modegraden hög och det finns fantastiska plagg att titta på. Liberty är också en suverän presentaffär.

mode22-1 mode19-1 mode17-1

Dagen därpå kommer min man och då passar vi på att besöka Victoria and Albert museums utställning ”Revolution”. En fantastisk utställning för dig som är född på 50-talet (som min man är). Den mixar mode, musik, politik och konst i en härlig utställning med foton, film och ljud. Tyvärr får man inte fota där inne, men utställningen är mycket väl värd ett besök. Sen tar vi oss bort till Oxford Circus för att besöka The Photographers’ Gallery och en utställning som jag läst om i Olivia Palermos blogg (Olivia är en kvinna med suverän stil och smak). Det är en utställning med Terence Donovans foton som heter Speed of Light. Terence var fotograf i ”The Swinging Sixties” och var bl a den som upptäckte Twiggy. Sevärd! Gå före kl 12 då det är gratis.

Mina rekommendationer i London:

Var ska man äta?
Restaurangerna är noga utvalda och bokade veckor i förväg. Denna gång väljer vi House of Ho i Soho, en hipp vietnamesisk restaurang med mat som man äter ihop. Nästa kväll tar vi min favoritrestaurang på Covent Garden Hotel. Den väljer vi för den sköna atmosfären och för att det är en typisk ”tjej-restaurang” med lätt mat och okomplicerad service.

Vad ska man titta på?
Denna gång väljer vi Victoria & Albert Museum och The Photographers’ Gallery. Hade jag haft mer tid skulle jag ha besökt Georgia O’Keefes största retroperspektiv utställning någonsin i det stora nya annexet på Tate Modern. Men det får bli nästa gång (Tate ligger lite ”off”).

Var ska man bo?
Som vanligt rekommenderar jag någon av Firmdale-kedjans hotell. De är fantastiska. Lyxigt, vackert, vänligt. För oss är att bo bra en viktig del av resan (min mamma bor hellre billigt och lägger pengarna på kläder – men vi uppskattar bra hotell). Utbudet av bra hotell i London är gigantiskt. Läs gärna Tripadvisor för bra tips.

Har du något du vill rekommendera mig i London? Lägg gärna in en text under Kommentera nedan eller maila mig på charlotte@jacobssons.nu.
Stort tack,
Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *