I förra veckan besökte min dekoratör Desirée, Formexmässan här i Stockholm. Desirée var där för att få inspiration till skyltfönster och dekor i butiken. På Formex samlas inköpare från bland annat inredningsbutiker, livsstilsbutiker och presentbutiker.

Här skriver Desirée om sitt besök på Formex:

Jag älskar Formex! Att gå runt och uppleva allt, i denna gigantiska ”inspirations-mässa”, är svårslaget

På entrétorget fanns en utställning, som hette ”The shop in the Forest – A Nordic Fairytale”. Där möttes besökarna av en härlig, maxad lanthandel deluxe, i mjuka behagliga toner och gullig inredning. 

.

.

.

Sedan kastades man snabbt vidare in i ”julmood”, med julgranar på rad, pyntade med alltifrån neon-smajlisar, till gigantiska julgranskulor. Knasigt och kul.

.

.

Väl inne i mässhallarna fick alla sinnen sitt. Det är lätt att bli överrumplad av alla intryck, så mitt bästa tips är att gå ett varv, för att sedan sätta sig och lyssna på någon av alla intressanta talare som deltog. T ex, Lotta Ahlvar som pratade om Wellness (vår hälsa och välbefinnande blir allt viktigare).

.

Ett annat trevligt inslag på mässan var också trendutställningen, där designern och kreatören Jan Rundgren samlat in trendsäkra produkter från alla utställare, som passar väl in i trenderna för kommande säsong: 

”Fiery Flirting”, ”Sense of Symbiosis”  och ”Keep Calm and Carry On”.

.

.

.

.

.

Fashion & Accessoar avdelningen på mässan var inte så stor, men en kul accessoar var de snygga mobilsnoddarna/halsbanden att hänga runt halsen (trendigt och praktiskt)

.

.

.

På heminrednings-fronten syntes mycket gröna och jordnära toner, men också mjukt aprikos och rött. Svulstiga blomsterarrangemang i härliga vaser/krukor i struktur, var också ett frekvent inslag på mässan.

.

.

.

Man kan aldrig få för mycket inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *