Det är alltid lika kul att spana på de nya modetrenderna och fundera över vad man ska ha på sig när man är tilllbaka hemma igen. Vad är det nu som gäller?

Förra hösten satsar de stora modehusen främst på ”basics” och ”quiet luxury”, men i höst blir modet mer damigt, sofistikerat och elegant, Kläder för kvinnor, inte flickor. Det blir mer ”retro-glamour” och mer färg. Tillbaka är pennkjolen, snygga handväskor, handskar och skärp.

Det handlar, som alltid, om att hitta bra ”basplagg”, men med en twist. Nytt för hösten är femtiotals känslan, leopardmönster och rutiga tyger.

Bland höstens modetrender finns det massor med enkla idéer att ta till sig – en snygg kofta och polojumper, en topp i leopardmönster, elegant kjol, ett festplagg i silver samt en värmande cape eller kavaj, är några av de plagg som ”gäller” i höst.

OBS! Plaggen på bilderna ska endast fungera som inspiration och finns inte i butiken. Samtliga bilder kommer från nyhetssajten whowhatwear.com.

.

Leopardmönstrat är höstens absolut trendigaste mönster. Klassiskt, ikoniskt, elegant…

.

.

Viktigaste stickade plagget är koftan. Bär den över med blus eller jumper – eller som den är.

.

.

Capen att svepa om dig – kvinnligt och klassiskt.

.

.

Nu kommer sextiotalskragen tillbaka och polon. Det ska ge lite ”retro-glamour”.

,

.

Jaktgrönt blir en av höstens stora färger

.

Rutigt – alltid lika modernt varje höst.

.

.

Ladylike och satäng. Det blir en elegant modehöst.

.

.

Jag hoppas att du har fått några idéer för hösten. Om någon vecka eller två kommer jag visa bilder på höstmodet som kommer till oss i butiken i augusti-september.

Välkommen tillbaka!

Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *