I måndags var vi och tittade på höstens nyheter hos varumärket Masai i Nacka utanför Stockholm. Det var en bra höstkollektion, med bra mönster, färger och modeller. Masai har en ny ägare sedan något år tillbaka och det märks att de har stramat upp kollektionen och gjort den mer kommersiell och tagit bort en del flikar, resårer, lösthängande band mm. Ser snyggt ut!

Efter Masai fortsatte vi till LauRie och tittade på mirakelbyxorna för hösten. I höst kommer manchester- och sammetsbyxorna i fler färger och det blir nya mönster på byxorna. Efterfrågan på nya material och färger är stor bland våra kunder, så det känns bra att de lyssnar på kunderna.

Här är lite bilder på det vi såg hos Masai och Laurie.

Färgerna för hösten är, som Lovisa skrev i sitt reportage från Amsterdam, senap, rödbrunt, rostorange, petrol, grönt, blått samt även lite brunt och vinterpasteller.

Köpenhamn byttes mot London

I tisdags packade jag för att åka till modemässan i Köpenhamn med min syster. Men under dagen ringde min dotter Lovisa och berättade att hon låg på sjukhus i London. Hon hade fått en inflammation med hög feber och tagit en uber till akuten. Så stället för att vandra runt och titta på kläder på mässorna Ciff och Revolver låg jag i Lovisas sjukhussäng och tittade på Antikrundan i mobilen. Det är tufft att vara på sjukhus ensam eftersom miljön är stökig, MEN det är UNDERBART att det finns vård och sjukhus överallt i världen. Jag är fantastiskt tacksam för det.

Nu är jag äntligen hemma igen och i morgon fortsätter mässorna. Jag hoppas verkligen att jag finns där då – men man vet aldrig med mig!!?? Som tur är finns mina underbara medarbetare som fixar det mesta och på torsdag-fredag är de som vanligt på Stockholmsmässan och väljer ut plagg åt dig.

Tyvärr blev det inga foton eller trendrapport från Köpenhamn denna gång. Men jag rapporterar vidare nästa vecka!

Charlotte Jacobsson Sekund

PS. Jag hann fota lite skyltfönster när jag gick till Lovisas sjukhus. De visade mest svart-vitt, marin-vitt och rött i London.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *